Τέταρτος απολογισμός βιώσιμης ανάπτυξης για τον Μαρινόπουλο

Τέταρτος απολογισμός βιώσιμης ανάπτυξης για τον Μαρινόπουλο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο φετινός Απολογισμός Βιώσιμης και Υπεύθυνης Ανάπτυξης αντικατοπτρίζει τις αρχές της επενδυτικής στρατηγικής και της ορθολογικής λειτουργίας της Μαρινόπουλος Α.Ε. Δέσμευσή μας παραμένει ο αδιάλειπτος προσανατολισμός μας σε δύο κύριες αξίες: τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα, όπως και το να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε Ελληνα που έχει την ανάγκη μας» δηλώνει ο κ. Ζερόμ Λουμπέρ, διευθύνων σύμβουλος της «100% ελληνικής εταιρείας», προλογίζοντας τον 4ο Απολογισμό Βιώσιμης και Υπεύθυνης Ανάπτυξης 2013 που ακολουθεί τις διεθνείς οδηγίες G4 (έκδοση 2013) του Global Reporting Initiative και φέρει τον δεσμευτικό τίτλο «Υπεύθυνα δίπλα σας».

Με παρουσία στην Ελλάδα επί 51 χρόνια, σήμερα μια λιανεμπορική αλυσίδα με 724 καταστήματα σε όλη τη χώρα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιώτες εργοδότες – με 12.264 εργαζόμενους. Και κάτι που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι ανάμεσα στα επιτεύγματα της χρονιάς προβάλλει και ότι αποδέχεται τη διαφορετικότητα και ότι σέβεται και επιβραβεύει την αρχαιότητα των εργαζομένων της. Υπογραμμίζει «τις 39 διαφορετικές εθνικότητες των εργαζομένων» και ότι επιβράβευσε τη μακροχρόνια δέσμευση των εργαζομένων του που συμπλήρωσαν 15 χρόνια, ενώ απένειμε και τιμητικές πλακέτες σε τρεις εργαζόμενους που συμπλήρωσαν 32 χρόνια στην εταιρεία. Κάτι, που ελάχιστα –δυστυχώς– συναντάται σε παρόμοιες ενημερώσεις. Εκπαίδευσε τουλάχιστον μια φορά περισσότερους από το 21% των εργαζομένων και διατήρησε σε άνω του 40% το ποσοστό των γυναικών σε διοικητικές θέσεις.

Στη στήριξη των τοπικών οικονομιών χτύπησε «οροφή» με το ποσοστό των προμηθειών τροφίμων που έγιναν από εγχώριους προμηθευτές –συμπεριλαμβανόμενων εισαγωγών από τους τοπικούς προμηθευτές– να έχει φτάσει το 86% των συνολικών αγορών. Αλλά και για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών αυξήθηκε κατά 17% το ποσοστό των οικογενειών που επωφελούνται από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και ξεπερνούν πλέον τις 1.400. Αυξήθηκε επίσης και η αξία των προϊόντων που διανεμήθηκαν από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία κατά 72%. Επιπλέον, έφτασαν τους 77 οι εργαζόμενοι εθελοντές αιμοδότες. Στον πυλώνα του περιβάλλοντος, η εταιρική υπευθυνότητα της εταιρείας απέδωσε σημαντικές μειώσεις: στις συνολικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (8,9%), στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (6,7%), στη χρήση χαρτιού για εμπορικούς σκοπούς (25,7%), νερού (26,4%), όπως και στη συνολική ποσότητα ψυκτικών υλικών (8%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή