Σύντομα (23/12/14)

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία βραβεία στη Eurobank για την εξυπηρέτηση πελατών

Τρία βραβεία για την εξυπηρέτηση πελατών απέσπασε η Eurobank στο πλαίσιο των φετινών «Εθνικών Βραβείων Εξυπηρέτησης Πελατών». Συγκεκριμένα, η Eurobank βραβεύτηκε στις κατηγορίες:

• «Επαγγελματίας της χρονιάς – Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών».

• «Μάνατζερ της χρονιάς μεγάλης ομάδας στην εξυπηρέτηση πελατών» (πάνω από 40 άτομα) και

• «Μάνατζερ της χρονιάς μικρής ομάδας στην εξυπηρέτηση πελατών» (έως 40 άτομα).

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια λειτουργίας και πέντε χρόνια διοργάνωσης του θεσμού των «Εθνικών Βραβείων Εξυπηρέτησης Πελατών». Τα «Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών» αποτελούν τον θεσμό, που σκοπό έχει να προωθήσει την ευγενή άμιλλα, την προβολή νεωτεριστικών πρακτικών και την αναγνώριση αφοσιωμένων στελεχών στην εξυπηρέτηση πελατών. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής ήταν ο καθηγητής Μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γεώργιος Πανηγυράκης.

Επιζήμιο το πολιτικό αδιέξοδο προειδοποιούν οι έμποροι

Εκκληση για συναίνεση απηύθυνε χθες με ανοιχτή επιστολή προς τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, επισημαίνοντας τις δραματικά επιζήμιες, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, συνέπειες που θα έχει στην επιχειρηματικότητα η παράταση της πολιτικής αβεβαιότητας. «Στηv παρούσα κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της χώρας μας, η πλειονότητα των μικρομεσαίων, αν και έχουμε υποστεί τα πιο επώδυνα μέτρα και τις μεγαλύτερες απώλειες ως πολίτες του τόπου μας, εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι η προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές για τέταρτη φορά, μέσα σε μία πενταετία και μάλιστα υπό την ασφυκτική πίεση της δίμηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος, πρέπει να αποφευχθεί», υποστηρίζει στην επιστολή. Ο κ. Βασίλης Κορκίδης αναφέρει στην επιστολή του ότι ήδη, από τις αρχές Δεκεμβρίου, όταν ανακοινώθηκε η επίσπευση της προεδρικής εκλογής, άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες αρρυθμίες στην ελληνική αγορά, με αποτέλεσμα τη μείωση της καταναλωτικής δαπάνης, που φθάνει το 6-8% σε σχέση με τον περσινό Δεκέμβριο, ενώ οι ξένοι προμηθευτές άρχισαν να απαιτούν από τις ελληνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις να τους προκαταβάλουν το συνολικό αντίτιμο για τις νέες παραγγελίες του 2015.

Στη χθεσινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε:

α) τη χορήγηση άδειας λειτουργίας στην εταιρεία «Global Finance χρηματοδοτήσεις επενδύσεων» ως ανώνυμη εταιρεία διαχείρισης οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων με την επωνυμία «Global ανώνυμη εταιρεία

διαχείρισης οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων»,

β) τη χορήγηση άδειας λειτουργίας στην υπό σύσταση εταιρεία με την επωνυμία «Levant partners ανώνυμη εταιρεία διαχείρισης οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων» για τη λειτουργία της ως ανώνυμης εταιρείας διαχείρισης οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων.

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας «Ευροβολή ΑΕΛΔΕ» με έδρα στην Καρδίτσα.

Η Υδρόγειος προετοιμάζεται για Solvency II

Με ταχείς ρυθμούς υλοποιεί η Υδρόγειος Ασφαλιστική την προετοιμασία της στο νέο πλαίσιο λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών, Solvency II, έχοντας επιλέξει την εξειδικευμένη λύση SAS Risk Management for Insurance για τη συμμόρφωση με τους νέους κανόνες. Με την εφαρμογή, η Υδρόγειος είναι σε θέση να υπολογίζει με ταχύτητα, ακρίβεια και ελεγχόμενο τρόπο το απαραίτητο κεφάλαιο φερεγγυότητας. Η SAS, ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο του λογισμικού, αποτελεί ήδη στρατηγικό συνεργάτη της Υδρογείου στην εξασφάλιση της ποιότητας των δεδομένων, στην επιχειρηματική ευφυΐα και στον τομέα της διαχείρισης της ασφαλιστικής απάτης.

Διαδικτυακή πλατφόρμα για καινοτομία στον τουρισμό

Το υπουργείο Τουρισμού θα δημιουργήσει μία διαδικτυακή πλατφόρμα (Greece4Start) με στόχο τη συντήρηση μιας βάσης δεδομένων που θα μπορεί να υποστηρίξει τους νέους επιχειρηματίες και τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Αυτό σημείωσε η υπ. Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη σε χθεσινή εκδήλωση με θέμα «Καινοτομία και Τουρισμός. Πολιτικές στήριξης για Startups και Clusters για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος». Επικαλούμενη στοιχεία ερευνών ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετά ελληνικά startups τα οποία δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού. Ωστόσο, όπως είπε, στη σχετική κατάταξη ο συγκεκριμένος κλάδος έρχεται τέταρτος πίσω από τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τα Media και τον κλάδο των τροφίμων. Η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι οι δυνάμεις της Καινοτομίας και του Τουρισμού να ενωθούν στην πράξη με στόχο να ενδυναμώσουν το ποιοτικό τουριστικό προϊόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή