Το Πρωτοδικείο απέρριψε το σχέδιο εξυγίανσης της On Telecoms

Το Πρωτοδικείο απέρριψε το σχέδιο εξυγίανσης της On Telecoms

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δύσκολη θέση έχει περιέλθει η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία On Telecoms μετά την τελευταία δικαστική απόφαση για το σχέδιο εξυγίανσης της επιχείρησης. Ειδικότερα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το σχέδιο εξυγίανσης που είχε καταθέσει η τηλεπικοινωνιακή On Telecoms, έχοντας εξασφαλίσει τη συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πιστωτών της.

Το σχέδιο που είχε εκπονηθεί με χρήση των διατάξεων του άρθρου 106 του πτωχευτικού δικαίου, προέβλεπε τη μετοχοποίηση μεγάλου μέρους των οφειλών της επιχείρησης, εξέλιξη για την οποία είχε συμφωνήσει το 76,5% των πιστωτών της On Telecom. Η συγκεκριμένη πρόταση, όμως, δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο, το οποίο κλήθηκε να αποφασίσει επ’ αυτής. Η On Telecoms έχει το δικαίωμα άσκησης έφεσης, όμως πηγές προσκείμενες στην εταιρεία εκτιμούν ότι δεν θα είναι ευνοϊκή η εξέλιξη γι’ αυτήν. Η On Telecoms ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην αγορά των ευρυζωνικών υπηρεσιών και του τηλεοπτικού περιεχομένου το 2007, όταν δηλαδή η αγορά των τηλεπικοινωνιών έκανε ουσιαστικά τα πρώτα βήματά της σε περιβάλλον πλήρους απελευθέρωσης. Το 2009 συγχωνεύθηκε με τη Vivodi της οικογένειας Εφραίμογλου. Ωστόσο, ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα και ενώ η χώρα είχε εισέλθει σε οικονομική κρίση η εν λόγω εταιρεία άρχισε να έχει προβλήματα ρευστότητας και, ως εκ του τούτου, να μην είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τον δανεισμό της όπως και άλλες υποχρεώσεις της. Τα έσοδα της On Telecoms το 2013 μειώθηκαν κατά 35% σε σχέση με το 2012 (25,8 εκατ. έναντι 39,7 εκατ.) ενώ οι ζημίες της ως τελικό αποτέλεσμα την ίδια χρονιά ήταν 21,7 εκατ. έναντι, επίσης ζημιών, 31,9 εκατ. το 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή