Στα 3,08 δισ. τα έσοδα της Delhaize στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Στα 3,08 δισ. τα έσοδα της Delhaize στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης του δικτύου της αύξησε το 2014 τα έσοδά της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη η Delhaize, μητρικός όμιλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, καθώς σε συγκρίσιμο αριθμό καταστημάτων τα έσοδα υποχώρησαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σερβία ως συνέπεια του δυσχερούς οικονομικού περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Delhaize το 2014 τα έσοδα του ομίλου στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, εκεί όπου υπάγεται και η δραστηριότητα της ΑΒ, ανήλθαν σε 3,08 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,2% σε σύγκριση με το 2013. Ωστόσο σε συγκρίσιμο αριθμό καταστημάτων οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 1%.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2014 τα έσοδα για την Delhaize στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ανήλθαν σε 832 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,8%. Ωστόσο σε συγκρίσιμο αριθμό καταστημάτων τα έσοδα υποχώρησαν κατά 2,8%.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα ο αριθμός των καταστημάτων της ΑΒ ανήλθε το 2014 σε 308 από 281 το 2013, ενώ η εταιρεία, ως γνωστόν, έχει ανακοινώσει περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της και για το 2015.

Στην εκπνοή, άλλωστε, του 2014 η ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοίνωσε την επέκτασή της στη Σύρο με την εξαγορά δύο καταστημάτων της τοπικής αλυσίδας «Γιώργος και Αννα Φρέρη και Υιοί ΕΠΕ».

Για το 2015, η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει ανακοινώσει επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ έναντι επενδύσεων 80 εκατ. ευρώ το 2014. Το επενδυτικό πλάνο του 2015 περιλαμβάνει συνέχιση των ανακαινίσεων των καταστημάτων της εταιρείας (αναμένεται να ανακαινισθεί το κατάστημα της Βαρυμπόμπης), καθώς και την ίδρυση 23 νέων καταστημάτων, κυρίως σε Κρήτη και Βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα, εν μέρει η ανάπτυξη αυτή αναμένεται να επιτευχθεί μέσω της συνέχισης των εξαγορών μικρών τοπικών αλυσίδων.

Σε ό,τι αφορά, συνολικά, τη χρήση του 2014, ο όμιλος Delhaize ανακοίνωσε για τη χρήση του 2014 συνολικές πωλήσεις 21,4 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 3,7% και οργανική ανάπτυξη 2,6%. Η πορεία του τζίρου του επηρεάστηκε από την άνοδο κατά 6,6% των πωλήσεων στις ΗΠΑ, από τη μείωση κατά 3% των πωλήσεων στο Βέλγιο και από την αύξηση κατά 3,2% των εσόδων σε Ελλάδα και Ρουμανία, που αντισταθμίστηκε εν μέρει από τις μειωμένες πωλήσεις στη Σερβία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή