Σύντομα (29/01/15)

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεργασία ΟΤΕ – Hewlett Packard για το Cloud

Τη συνεργασία του στον τομέα των λύσεων υπολογιστικού νέφους (cloud) με τη Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ο ΟΤΕ. Ο τελευταίος, μέσω της νέας συνεργασίας, καθίσταται «HP Cloud Agile Partner» και πλέον συνιστά έναν από τους μεγαλύτερους εταίρους της HP στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ ως «HP Cloud Agile Partner» θα αναπτύσσει και θα εμπλουτίζει περαιτέρω τις προσφερόμενες υπηρεσίες και λύσεις παροχής υπηρεσιών υποδομών, λογισμικού κ.λπ. (Infrastructure-as-a-Service, Software-as-a-Service και Managed Private Cloud). Ταυτόχρονα, ο ΟΤΕ θα προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργατών, ώστε να έρθει ακόμη πιο κοντά στα τμήματα πληροφορικής επιχειρήσεων και οργανισμών. «Η ενίσχυση της συνεργασίας μας με την HP μας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις ανάγκες των πελατών μας», σχολίασε ο Νίκος Χούμης, Cloud & M2M διευθυντής πωλήσεων του ΟΤΕ και της Cosmote.

Από σήμερα οι αιτήσεις για επιχορήγηση ξενοδοχείων

Ξεκινά σήμερα η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα επιχορήγησης εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας κατά τη χειμερινή περίοδο 2014-2015 (ΚΥΑ 43452/633/22-12-2014, ΦΕΚ 3637/Β/31-12-2014). Σκοπός του προγράμματος είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που λειτουργούν εποχικά, κατά τη χειμερινή περίοδο και συγκεκριμένα από την 1η Νοεμβρίου 2014 έως την 28η Φεβρουαρίου 2015. Οι ενδιαφερόμενες εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις 29-1-2015 και ώρα 10η πρωινή έως τις 28-3-2015 και ώρα 12η μεσημβρινή στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, στο πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπαγωγής σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του διευθύνοντος συμβούλου και ιδρυτή της Airfasttickets, Νικολάου Κοκλώνη, με εκπροσώπους κινεζικών ομίλων για την πώληση μετοχικού πακέτου της εταιρείας. Αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία, επισημαίνοντας ότι ο κ. Κοκλώνης βρίσκεται στο Πεκίνο με συνεργάτες του στο πλαίσιο κύκλου επαφών που πραγματοποιούν με ανώτατα στελέχη μεγάλων κινεζικών εταιρειών όπως είναι η BAI DU και η ΧΙΑΟΜΙ. Επίσης, η εταιρεία σημείωσε ότι έχουν συζητήσεις και για άλλες επιχειρηματικές συνεργασίες. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η ΧIAOMI το 2014 ανακηρύχθηκε η μεγαλύτερη παγκοσμίως σε αξία τεχνολογική start-up εταιρεία, λαμβάνοντας 1,1 δισ. δολ. χρηματοδότηση από επενδυτές, ενώ η αξία της έφθασε σε 46 δισ. δολ.

Συνεργασία μέσω του δικτύου επαφών στις ΗΠΑ

Στη διάθεση της νέας κυβέρνησης θέτει τον μηχανισμό του και το ευρύ δίκτυο επαφών του στις ΗΠΑ το ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, στη συγχαρητήρια επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Σ. Αναστασόπουλος. Στην ίδια επιστολή τονίζεται η ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού, απλού, διαφανούς και ουδέτερου φορολογικού συστήματος, το οποίο θα πατάσσει τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία χωρίς να επιβαρύνει περαιτέρω το διαχειριστικό κόστος των συνεπών επιχειρήσεων και φορολογουμένων. Επίσης, ζητεί αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Επιδράσεις στον επαγγελματικό τουρισμό της Ευρώπης

Στην επίδραση των παγκόσμιων τάσεων στον επαγγελματικό τουρισμό της Ευρώπης αναφέρθηκε, χθες, ο κ. Ρομπ Ντέιβιντσον, αναλυτής της Reed Exhibitions, που βρέθηκε στην Αθήνα στο περιθώριο εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η έκθεση 100% Hotel Show, η οποία θα γίνει από τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC. Στα πλεονεκτήματα οργάνωσης συνεδρίων στη χώρα μας περιέλαβε τα ελληνικά προϊόντα και το ελληνικό φαγητό, που πρέπει να προβάλλονται, καθώς και το ελληνικό φως που στην Ελλάδα θεωρείται δεδομένο, αλλά είναι σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα για συνέδρους από τις βόρειες χώρες. Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου το ειδικό σεμινάριο «Οι 3 άξονες της επιτυχημένης ξενοδοχειακής ανακαίνισης: Design, F&B, Digital» με τη συμμετοχή διεθνών ομιλητών, όπως ο επικεφαλής των Design Hotels, Claus Sendlinger.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή