Συμφωνία Pasal – Πειραιώς για τα δάνεια

Συμφωνία Pasal – Πειραιώς για τα δάνεια

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία ήρθαν η Pasal Development και η Τράπεζα Πειραιώς, αναφορικά με τη διευθέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της πρώτης, έπειτα από αρκετούς μήνες διαμάχης, με άξονα την από κοινού «συμβίωσή» τους στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Trastor ΑΕΕΑΠ. Οπως ανακοίνωσε χθες η Pasal Development, στην εν λόγω συμφωνία, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου 10ημέρου του Απριλίου, περιλαμβάνονται και επιμέρους ενέργειες για την εξωδικαστική επίλυση εκκρεμοτήτων μεταξύ των δύο πλευρών.

Επί της ουσίας, παράγοντες της αγοράς έκαναν λόγο για ειλημμένη απόφαση μεταβίβασης του ποσοστού ύψους 37% που διαθέτει η Pasal στην Trastor, στον όμιλο της Πειραιώς, εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί, θα σηματοδοτήσει και την υποχρεωτική κατάθεση δημόσιας προσφοράς από την Πειραιώς (διαθέτει το 34% σήμερα) για το υπόλοιπο των μετοχών της Trastor, κίνηση που ήδη είχε γίνει προ ολίγων μηνών, αλλά ανεστάλη, έπειτα από έκδοση προσωρινής διαταγής από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο είχε προσφύγει η διοίκηση της Pasal Development.

Υπενθυμίζεται ότι η Pasal Development είχε ενεχυριάσει τις μετοχές που κατείχε στην Trastor, αντί ομολογιακού δανείου 25 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η τράπεζα, αφού δεν κατόρθωσε να έρθει σε συμφωνία με την Pasal αναφορικά με τη μη τήρηση των πληρωμών και προφανώς σε μια κίνηση εκκαθάρισης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, προχώρησε σε καταγγελία του δανείου, επικαλούμενη τη μη εξυπηρέτηση όρων του. Ως εκ τούτου, οι ενεχυριασμένες μετοχές πέρασαν στην κατοχή της, με αποτέλεσμα τα δικαιώματα ψήφου της να αυξηθούν από το 34% στο 71%, εξέλιξη που πυροδότησε την εκ του νόμου προβλεπόμενη δημόσια πρόταση της Πειραιώς για την απόκτηση του υπολοίπου των δικαιωμάτων ψήφου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή