Αντισταθμιστικά οφέλη από Tap ζητά ο Λαφαζάνης

Αντισταθμιστικά οφέλη από Tap ζητά ο Λαφαζάνης

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O αγωγός Tap και η μεγιστοποίηση των ωφελειών για τη χώρα απασχόλησαν για δεύτερη συνεχή ημέρα χθες την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ. Μετά τις επαφές που είχε μία ημέρα πριν με την ηγεσία της κοινοπραξίας του Tap, o υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε χθες με αξιωματούχους των εταιρειών Socar και ΒP. Από πλευράς της Socar στη συνάντηση παρίστατο ο αντιπρόεδρος επενδύσεων Ελ. Ναζίροφ και ο αναπληρωτής αντιπρόεδρος Επενδύσεων και Μάρκετινγκ Α. Μαμάντοφ και από πλευράς της ΒΡ ο αντιπρόεδρος για το Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου κ. Τζο Μέρφι, ενώ συμμετείχε και ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα κ. Ρ. Μίσταφεβ. O υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε στους αξιωματούχους των δύο εταιρειών τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην υλοποίηση του αγωγού, επαναφέροντας με έμφαση τα αιτήματα για αντισταθμιστικά οφέλη για την Ελλάδα, πέραν αυτών που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες απ’ όπου θα διέρχεται ο αγωγός.

Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών αποδέχτηκαν το αίτημα της ελληνικής πλευράς για έναρξη διαλόγου πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τα κατάλληλα αντισταθμιστικά οφέλη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λαφαζάνης κατά την πρώτη συνάντηση που είχε στο Μπακού με τους εκπροσώπους του κονσόρτσιουμ για τον Νότιο Αξονα Φυσικού αερίου έθεσε αίτημα επιβολής τελών διέλευσης, συμμετοχής του ελληνικού Δημοσίου στην κοινοπραξία του Tap και μείωση της τιμής του αερίου που θα προμηθεύεται η χώρα μέσω του αγωγού (1 δισ. κ.μ.). Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να οριστούν τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στις κοινές επιτροπές για την εξέταση του θέματος, αλλά και των άλλων ζητημάτων που αφορούν την καλύτερη προετοιμασία για την υλοποίηση του έργου.

Η ίδια αντιπροσωπεία αξιωματούχων των BP και Socar και ο Αζέρος πρέσβης στην Αθήνα, συναντήθηκε χθες και με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη. Να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες από τις οποίες θα περνάει ο αγωγός ζήτησε από τους αξιωματούχους των δύο εταιριών και ο κ. Σταθάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή