Προτεραιότητα σε καινοτομία και νεανική επιχειρηματικότητα στα προγράμματα του ΕΟΧ

Προτεραιότητα σε καινοτομία και νεανική επιχειρηματικότητα στα προγράμματα του ΕΟΧ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μείωση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ δοτριών και δικαιούχων χωρών ήταν το κύριο θέμα συζήτησης που είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους Νορβηγούς αξιωματούχους για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση μετείχαν η πρέσβειρα και επικεφαλής των EEA και Norway Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) Ίνγκριντ Σούλερουντ, ο πρεσβευτής της Νορβηγίας Σουρ Λάρσεν και ο γραμματέας πρεσβείας Α΄ Ρότζερ Γιόργκενσεν.

Τα EEA και Norway Grants είναι αναπτυξιακοί πόροι που διαθέτουν οι Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ελλάδα, και για την περίοδο 2009-2014 ο ΕΟΧ χρηματοδοτεί προγράμματα ενίσχυσης των υπηρεσιών υποδοχής μεταναστών και παροχής ασύλου, κοινωνικές υποδομές, δράσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας, στήριξης των μη κυβερνητικών οργανώσεων καθώς και την ακαδημαϊκή έρευνα.

Η κ. Σούλερουντ εξέφρασε την πρόθεσή της να εξεταστούν και οι νέες προτάσεις προς χρηματοδότηση για την περίοδο 2015-2020, με έμφαση στους τομείς της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας, ανάλογα με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή