Tι απαντά η Invel για την εξαγορά της «Εθνική Πανγαία»

Tι απαντά η Invel για την εξαγορά της «Εθνική Πανγαία»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δική της απάντηση επιχείρησε να δώσει χθες η διοίκηση της Invel Real Estate Partners στα όσα αναφέρονται το τελευταίο διάστημα για τη συμφωνία εξαγοράς, από τον όμιλο της Εθνικής, της Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, με αφορμή τη διεξαγωγή ελέγχου για την εν λόγω συναλλαγή κι ενώ έχει προηγηθεί η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το ΤΧΣ και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ειδικότερα, όπως τονίζει η επενδυτική εταιρεία, η Invel Real Estate Partners δεν είναι ιδιώτης, αλλά μια επενδυτική πλατφόρμα, η οποία επενδύει σε ακίνητα υπό τη διοίκηση μιας ομάδας στελεχών, με επικεφαλής τον ιδρυτή, μέτοχο και διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Χριστόφορο Παπαχριστοφόρου. Παράλληλα, δεν πρόκειται για εταιρεία συγκεκριμένων εθνικών συμφερόντων (π.χ. ισραηλινών), με επικεφαλής τον κ. Μπένι Στάινμετζ, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί πολλές φορές με την Invel. Οπως ανέφερε η Invel, ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι απλώς ένας από τους επενδυτές που συμμετείχε εμμέσως στην αρχική συγκέντρωση κεφαλαίων για την απόκτηση του 66% της Πανγαία.

Συνολικά, η εν λόγω εξαγορά στοίχισε στην Invel το ποσό των 653 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 234 εκατ. ευρώ αφορούν σε ίδια κεφάλαια, μέσω καταβολής 161 εκατ. ευρώ σε μετρητά και εισφορά ακινήτου στην Ιταλία αξίας 73 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό των 419 εκατ. ευρώ προέκυψε έπειτα από δανεισμό από την Εθνική Τράπεζα, η οποία παράλληλα εξασφάλισε και τη διατήρηση της διοίκησης της Πανγαία για τα επόμενα πέντε χρόνια, παρότι είναι πλέον κάτοχος του 34% των μετοχών της ΑΕΕΑΠ.

Από την ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε ένα εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα για τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της, προχωρώντας σε αγορές ακινήτων συνολικής αξίας 460 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 340 εκατ. ευρώ αφορούν σε ακίνητα εντός της ελληνικής επικράτειας. Το δε επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας προβλέπει περαιτέρω επενδύσεις της τάξεως των 1-1,5 δισ. ευρώ εντός των προσεχών τριών ετών, προκειμένου η εταιρεία να αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες του είδους στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή