Κέρδη 8,1 εκατ. ευρώ για FAI Rent-a-Jet στη διάρκεια του 2014

Κέρδη 8,1 εκατ. ευρώ για FAI Rent-a-Jet στη διάρκεια του 2014

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρεκόρ κερδοφορίας για το 2014 πέτυχε η FAI Rent-a-Jet AG –θυγατρική της MIG– καθώς εμφάνισε αύξηση προ φόρων κερδών 30% στα 8,1 εκατ. ευρώ και άνοδο εσόδων 10% στα 73,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΜΙG, η ελεγχόμενη κατά ποσοστό 51% θυγατρική εταιρεία FAI Rent-a-Jet AG δραστηριοποιείται στις αεροδιακομιδές ασθενών με έδρα τη Γερμανία και τα έσοδα για το 2014 κατέγραψαν άνοδο 10% ετησίως.

Ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας, Ζίγκφριντ Αξμαν, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι με την επίτευξη νέας ιστορικά υψηλής κερδοφορίας. Η συνολική αύξηση κατά 10% της δραστηριότητας του στόλου, ο οποίος -σημειωτέον- παρέμεινε αμετάβλητος έναντι του 2013, τροφοδοτήθηκε από την αυξημένη διαθεσιμότητα και τη σταθερή αξιοπιστία, η οποία έχει επιτευχθεί με την αντικατάσταση παλαιότερων αεροσκαφών με νεότερου τύπου. Υπάρχουν ήδη ενθαρρυντικά μηνύματα από τις οικονομικές επιδόσεις των δύο πρώτων μηνών, γεγονός που υποδηλώνει ότι η εταιρεία θα επιτύχει καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα και στο τέλος του 2015». Ο στόλος της εταιρείας αριθμεί 21 αεροσκάφη, αποτελούμενος από τρία αεροσκάφη Global Express, τέσσερα Challenger 604, επτά Learjet 60/60XR, τέσσερα Learjet 55, ένα Learjet 40XR και ένα Learjet 35A. Ο στόλος των αεροσκαφών ξεπέρασε τις 12.700 ώρες πτήσης το 2014. Η αυξημένη δραστηριοποίησή του προήλθε από την αύξηση της ζήτησης κατά 13% για τον εξειδικευμένο στόλο των αεροσκαφών για μεταφορά ασθενών (ασθενοφόρα), λόγω της υγειονομικής κρίσης στη Δυτική Αφρική, και της αύξησης κατά 40% των υπηρεσιών προς τους μεγαλύτερους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ) παγκοσμίως, με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία τα τελευταία 11 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή