Το λάθος που μπλόκαρε την πώληση στα Αφάντου

Το λάθος που μπλόκαρε την πώληση στα Αφάντου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χάος που επικρατεί στη δημόσια διοίκηση αναφορικά με τη δημόσια περιουσία, αλλά και την προχειρότητα με την οποία το ΤΑΙΠΕΔ επεξεργάστηκε ένα από τα σημαντικότερα project του, αναδεικνύει η… ανεύρεση 31,6 στρεμμάτων παραλίας στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο. Η επίμαχη έκταση έχει συμπεριληφθεί μεν στο ένα από τα δύο υπό αξιοποίηση οικόπεδα, ανακαλύφθηκε όμως δύο χρόνια μετά την έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης ότι έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Το λάθος «κόστισε» την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας του σχεδίου ανάπτυξης της περιοχής, η οποία ισοδυναμεί με καθυστέρηση μερικών μηνών.

Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος, με το οποίο εγκρίνεται το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) της περιοχής Αφάντου υποβλήθηκε προς έλεγχο στο Ε΄ τμήμα του ΣτΕ το περασμένο φθινόπωρο. Σύμφωνα με το πρακτικό που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες, το ΣτΕ απόσχει από την επεξεργασία του σχεδίου, καθώς σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε τον Δεκέμβριο το ΤΑΙΠΕΔ, διαπιστώθηκε ένα λάθος και συνεπώς πρέπει να τροποποιηθεί και να επανυποβληθεί. Πιο συγκεκριμένα, «κατά τον επανέλεγχο (σ.σ. από το ΤΑΙΠΕΔ) διαπιστώθηκε μερική ασυμβατότητα ως προς τη χάραξη της παραλίας σε τμήμα του Βόρειου Αφάντου (σ.σ. το ένα από τα δύο οικόπεδα στα οποία χωρίστηκε η έκταση)». Οπως σημειώνεται, η έκταση έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ και «δικαιούται κατ’ αρχήν ανάπτυξης, πλην όμως εμπίπτουν στη ζώνη παραλίας, όπως αυτή καθορίστηκε το 2005». Το ΕΣΧΑΔΑ καλύπτει έκταση 1.615 στρεμμάτων και έχει χωριστεί σε δύο τμήματα, το «Βόρειο Αφάντου ή γκολφ Αφάντου», έκτασης 1.359 στρ., και «Νότιο Αφάντου», 255,7 στρεμμάτων. Τα δύο τμήματα παραχωρήθηκαν τον Ιούλιο του 2014: το πρώτο στην εταιρεία M.A. Angeliades Inc. έναντι 26,9 εκατ. ευρώ και το δεύτερο στην Aegean Sun Investments έναντι 15,2 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή