Συντομα (18/03/15)

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 3ο Travel Trade Athens αρχίζει στις 27 Απριλίου

Mεγάλο ενδιαφέρον ξένων επαγγελματιών και ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων προσελκύει το 3ο Travel Trade Athens 2015 το οποίο διοργανώνεται στις 27 Απριλίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο στην Αθήνα από το γραφείο συνεδρίων και επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (ACVB) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Οργανισμών Ευρώπης. Την προσεχή Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτημάτων συμμετοχής στο φετινό Travel Trade Athens Workshop και σύμφωνα με στοιχεία του ACVB έχουν μείνει ελάχιστες διαθέσιμες θέσεις. Στη φετινή εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν 80 επιλεγμένοι επαγγελματίες, εκ των οποίων σημαντικός αριθμός αφορά τον συνεδριακό τουρισμό από περίπου 20 χώρες (ΗΠΑ, Αυστραλία, Βραζιλία, Ινδία, Τουρκία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Φινλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία κ.ά.). Οι ξένοι επαγγελματίες θα φιλοξενηθούν στην Αθήνα και θα πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες συναντήσεις με περίπου 160 επαγγελματίες και επιχειρηματίες της ελληνικής τουριστικής αγοράς.

Εξι μήνες μετά η εισαγωγή της Intercontinental στο Χ.Α.

Tην παράταση κατά 6 μήνες της προθεσμίας εισαγωγής των μετοχών της εταιρείας Intercontinental International AEEAΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Επίσης στη διάρκεια της συνεδρίασης της εποπτικής αρχής του χρηματιστηρίου επεβλήθησαν τα εξής πρόστιμα: α) Υψους 4.000 ευρώ στην εταιρεία Eurocorp ΑΕΠΕΥ για παράβαση της παρ. 1 περ. του άρθρου 3 της απόφασης 2/452/1.11.2007 του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε συνδυασμό με την παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 3606/2007, β) επίσης επεβλήθη πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ στην εταιρεία Eurocorp securities ΑΕΠΕΥ για παράβαση της παρ. 2 του άρθρου 18 του ν. 3340/2005. Επίσης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε αντίστοιχα τη χορήγηση άδειας λειτουργίας στις ανώνυμες εταιρείες διαχείρισης οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων, Iolcus ΑΕΔΟΕΕ και «Grivalia properties ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία».

Aρωμα Νέας Υόρκης φέρνει στο κέντρο της Αθήνας το πρώτο κατάστημα Leo’s House of Bagels. Και αυτό διότι στην οδό Αθηνάς 50, στην πλατεία Κοτζιά, θα λειτουργεί το κατάστημα πώλησης μπέιγκελ (πρόκειται για τα γνωστά στρογγυλά ψωμάκια) με την ονομασία Leo’s House of Bagels. Η ιδέα ανήκει στον ελληνικής καταγωγής, γεννημένο στη Νέα Υόρκη, Λεονάρδο Γαβαλλία, ο οποίος άρχισε την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Ελλάδα το 2010, παρασκευάζοντας μπέιγκελ και διαθέτοντάς τα μέσω Διαδικτύου. Ο ίδιος πριν έρθει στην Ελλάδα εργαζόταν επί σειρά ετών στο διάσημο Murray’s Bagels στο West Village του Μανχάταν. Τα μπέιγκελ θα διατίθενται σε οκτώ γεύσεις, ενώ παράλληλα στο κατάστημα θα πωλούνται και σάντουιτς με μπέιγκελ.

Επενδύσεις 61,5 εκατ. ευρώ από ΕΛΒΑΛ

Μεταξύ των μεγαλύτερων επενδυτικών ομίλων της ελληνικής βιομηχανίας παρέμεινε και το 2014 η ΕΛΒΑΛ. Οι επενδύσεις στην προηγούμενη χρήση ανήλθαν σε 61,5 εκατ. ευρώ. Εκτός από τις προαναφερθείσες επενδύσεις της εταιρείας, εκταμιεύθηκαν 20,1 εκατ. ευρώ για το σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη στο εργοστάσιο της Βρετανίας και 5 εκατ. ευρώ από τη θυγατρική ΣΥΜΕΤΑΛ. Σήμερα, η ΕΛΒΑΛ προωθεί τα προϊόντα της σε πάνω από 90 χώρες παγκοσμίως, με κυριότερες τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Πολωνία, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και τις ΗΠΑ, στις οποίες κατευθύνεται σχεδόν το 59% των πωλήσεων του Ομίλου.

Διεθνές Φόρουμ Καπνού στην Κομοτηνή

Στην Κομοτηνή, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα διεξαχθεί το φετινό Διεθνές Φόρουμ Καπνού, ύστερα από πρόταση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Παυλίδη, προς τη Διεθνή Ενωση Καπνοκαλλιεργητών (ITGA) που εδρεύει στην Πορτογαλία. Οι λόγοι που οδήγησαν την περιφέρεια να διοργανώσει το Διεθνές Φόρουμ Καπνού είναι οι εξής: α) Οι εξελίξεις στον καπνοπαραγωγικό κλάδο που επηρεάζονται από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) στην Ε.Ε., β) η εφαρμογή των μέτρων κατά των συστατικών του καπνού που συζητούνται, γ) οι επιπτώσεις που θα προκληθούν από την εφαρμογή τους στις οικονομίες των  χωρών παραγωγής του, δ) η οικονομική εξάρτηση από τον καπνό των περίπου 10.000 νοικοκυριών λόγω μονοκαλλιέργειας και στ) το γεγονός ότι ο καπνός για τις περιοχές, ιδίως Ροδόπης και Ξάνθης, αποτελεί στοιχείο παράδοσης και πολιτισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή