Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αεροπορία Αιγαίου

Ενίσχυση κερδοφορίας

Aυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα παρουσίασε η μετοχή της Aεροπορίας Αιγαίου αυτή την εβδομάδα, καθώς περισσότερα από 1,5 εκατ. τεμάχια άλλαξαν χέρια. Η μετοχή σημείωσε εβδομαδιαία άνοδο 5,97%. Η εταιρεία το 2014 εμφάνισε καθαρά κέρδη μετά από φόρους 80,2 εκατ., έναντι επίσης κερδών 52,5 εκατ. το 20131. Σημειώνεται ότι τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της χρήσης περιλαμβάνουν τη θετική επίδραση ποσού 11,7 εκατ. στην πρόβλεψη φόρου που θεωρείται μη επαναλαμβανόμενη.

ΔΕΗ

Επιστροφή στα κέρδη

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε η μετοχή της ΔΕΗ την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, καταγράφοντας συνολικά κέρδη 7,78%. Το αγοραστικό ενδιαφέρον υπαγορεύθηκε από τη βελτίωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της επιχείρησης, καθώς επέστρεψε σε κέρδη το 2014 από ζημίες το 2013. Ειδικότερα, την παρελθούσα χρήση εμφάνισε κέρδη μετά από φόρους ύψους 91,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 225,3 εκατ. ευρώ το 2013. Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 107,2 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 5,863 δισ. ευρώ έναντι 5,970 δισ. ευρώ το 2013.

Revoil

Στόχος τα νέα πρατήρια

Oριακές απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Revoil που δραστηριοποιείται στον κλάδο των εμπορικών εταιρειών πετρελαιοειδών. Η μετοχή σε εβδομαδιαία βάση υπέστη πτώση 1,88% και διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 0,261 ευρώ (κλείσιμο 26/3). Η εταιρεία για την τρέχουσα χρήση στοχεύει στην προσέλκυση νέων πρατηρίων με πολύ αυστηρά κριτήρια επιλογής, στην αύξηση των καταναλώσεων στο υπάρχον δίκτυο, καθώς και στη διεύρυνση μέσω του δικτύου της γκάμας προϊόντων στον τελικό καταναλωτή.

Fourlis

Οριακή άνοδος

Μέτριο ήταν το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της Fourlis, με αποτέλεσμα να καταγράψει οριακή άνοδο 1,07%. Ωστόσο η μετοχή εμφάνισε επαρκή εμπορευσιμότητα για τα δεδομένα του ελληνικού χρηματιστηρίου. Σήμερα ο όμιλος λειτουργεί 7 καταστήματα ΙΚΕΑ, 5 από αυτά στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο, και ένα στη Σόφια Βουλγαρίας. Επίσης λειτουργούν 5 σημεία παραγγελιοληψίας προϊόντων ΙΚΕΑ στη Ρόδο, στην Πάτρα, στα Χανιά, στο Ηράκλειο και στην Κομοτηνή. Τέλος, το ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα είναι σε πλήρη λειτουργία..

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή