Νέος πρόεδρος της ΔΕΗ ο Μανώλης Παναγιωτάκης

Νέος πρόεδρος της ΔΕΗ ο Μανώλης Παναγιωτάκης

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μανώλης Παναγιωτάκης, διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ από το 1995, με μακρά συνδικαλιστική δράση και πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ τη διετία 90-91 καθώς και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θα παραλάβει το «τιμόνι» της ΔΕΗ από τον κ. Αρθούρο Ζερβό, για να δώσει στην επιχείρηση το νέο προφίλ που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο κ. Παναγιωτάκης, που σήμερα κατέχει τη θέση του διευθυντή Οργάνωσης, Εκπαίδευσης και Ασφάλειας Εργασίας στη θυγατρική της ΔΕΗ, στα δίκτυα διανομής (ΔΕΔΔΗΕ), σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου ΠΑΠΕΝ, προτείνεται από τον υπουργό, Παναγιώτη Λαφαζάνη, για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ. Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος προτείνεται ο Σταύρος Γούτσος, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, στον τομέα Διοίκησης και Οργάνωσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο Σταύρος Γούτσος είναι μαθηματικός και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στο αντικείμενο «Συστήματα Ελέγχου και Ρύθμισης Δημόσιων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα».

Για μέλη του δ.σ. που θα εκπροσωπούν το Δημόσιο, προτείνονται οι Γεώργιος Ανδριώτης, Χρήστος Παπαγεωργίου και Παναγιώτης Πραματιώτης. Ο Γεώργιος Ανδριώτης είναι πολιτικός μηχανικός (ΑΠΘ) με εμπειρία άνω των 40 ετών σε μελέτες σκοπιμότητας, τεχνικές μελέτες, επίβλεψη, συμβατική διαχείριση και στη διοίκηση υλοποίησης μεγάλων και μικρών υδροηλεκτρικών έργων της ΔΕΗ, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών συμβούλου για Υδροηλεκτρικά και Υδραυλικά Εργα, με εμπειρία λειτουργιών διοίκησης ΔΕΗ. Ο Χρήστος Παπαγεωργίου, μηχανικός μεταλλείων – μεταλλουργός μηχανικός (ΕΜΠ) προέρχεται, όπως επίσης και ο κ. Παναγιωτάκης, από τα σπλάχνα της ΔΕΗ και η επιλογή του αποδίδεται καθαρά στον κ. Λαφαζάνη, αφού έχει βαθεία εμπειρία στον τομέα των ορυχείων. Ο Παναγιώτης Πραματιώτης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στον Τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων του Πανεπιστημίου Αθήνας και σήμερα προϊστάμενος του τομέα Εφαρμογών Πληροφορικής και Ψηφιακής Τεχνολογίας της ΜΟΔ Α.Ε.

Τα προτεινόμενα πρόσωπα για το δ.σ. της ΔΕΗ θα πρέπει να εγκριθούν από την αυριανή γενική συνέλευση της επιχείρησης, η οποία είναι πολύ πιθανόν να αναβληθεί, εάν δεν προλάβει να συνεδριάσει σήμερα η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την έγκριση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, όπως ορίζει ο νόμος.

Το νέο δ.σ. της ΔΕΗ που θα προκύψει από τη γενική συνέλευση έχει καθαρά κομματικό χαρακτήρα, καθώς το σύνολο των προτεινόμενων προσώπων είναι στελέχη ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του κ. Παναγιωτάκη προκάλεσε έκπληξη στο εσωτερικό της ΔΕΗ, κυρίως γιατί δεν προέρχεται από τα ανώτατα επίπεδα της διοικητικής πυραμίδας της επιχείρησης. Ενα από τα ερωτήματα που ετίθεντο χθες είναι το πώς θα επιβληθεί στους μέχρι χθες ανωτέρους του. Αναγνωρίζουν, πάντως, ότι είναι γνώστης των θεμάτων που απασχολούν τη ΔΕΗ και υψηλής αντίληψης άνθρωπος. Διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ είναι και η σύζυγος του κ. Παναγιωτάκη, κ. Μαρία Τολάκη, διευθύντρια του τομέα υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή