Επαγγελματίες της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας στο 3ο Travel Trade Athens Workshop

Επαγγελματίες της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας στο 3ο Travel Trade Athens Workshop

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία περίοδο που κυριαρχεί η αβεβαιότητα στην οικονομική ζωή του τόπου, επηρεάζοντας και την τουριστική δραστηριότητα, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) του Δήμου Αθηναίων προχωρεί σε ανάληψη δράσεων για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στην πρωτεύουσα.

Ετσι, την προσεχή Δευτέρα διοργανώνεται στην Αθήνα από την εταιρεία σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Οργανισμών Ευρώπης το 3ο Travel Trade Athens Workshop, στο οποίο θα συμμετέχουν περισσότεροι από 80 επιλεγμένοι επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας απ’ όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν προκαθορισμένες συναντήσεις με επαγγελματίες και επιχειρήσεις της ελληνικής τουριστικής αγοράς. Στις 2 πρώτες διοργανώσεις έγιναν περισσότερες από 3.500 συναντήσεις. Τη Δευτέρα έχει προγραμματισθεί και ενημερωτική συνέντευξη Τύπου από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη για την εκδήλωση.

Σύμφωνα με στοιχεία του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΑΤΑ, Αλέξη Γαληνό, ο συνεδριακός τουρισμός δημιουργεί συνολικό τζίρο στην πόλη άνω των 94 εκατ. ευρώ και έχει σημαντική συμβολή στα έσοδα του Δήμου Αθηναίων μέσω των Τελών Παρεπιδημούντων. Επισημαίνεται ότι 2 στα 3 διεθνή συνέδρια που διοργανώνονται στην Ελλάδα λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα. Από το 2008 έως και το 2014 διοργανώθηκαν στην Αθήνα με την υποστήριξη του γραφείου συνεδρίων της πόλης 380 συνέδρια. Το γραφείο συνεδρίων έχει προβεί την τελευταία περίοδο στην εξυπηρέτηση πάνω από 200 αιτημάτων από ξένους διοργανωτές και προσδοκά στην εξασφάλιση τουλάχιστον 20 διεθνών συνεδρίων στην Αθήνα, με αριθμό συμμετεχόντων κατά μέσο όρο 700 ατόμων ανά συνέδριο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΑΤΑ ένα συνέδριο 1.000 ατόμων αποφέρει στην οικονομία της πόλης 1 εκατ. ευρώ. Η ΕΑΤΑ υπολογίζει ότι μόνο από 3 συνέδρια της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (Δεκέμβριος 2012, Ιούνιος 2013, Μάιος 2014) που έγιναν στην Αθήνα εξασφαλίστηκαν για την τοπική οικονομία πάνω από 11,17 εκατ. ευρώ. Eπίσης, από τις 29 Απριλίου έως την 1η Μαΐου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα το 28ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μυοσκελετικής Ογκολογίας (EMSOS 2015), πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του οποίου είναι ο καθηγητής Ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της Α΄ Ορθοπεδικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Αττικόν, κ. Παναγιώτης Παπαγγελόπουλος. Με αφορμή το συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αναμένεται να επισκεφθούν την Αθήνα 1.000 και πλέον σύνεδροι με τους συνοδούς τους από 50 χώρες.

Εξάλλου, διεθνείς προσωπικότητες από 20 και πλέον χώρες θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Συνέδριο για τον Αειφόρο Τουρισμό, που διοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από την 1η έως τις 3 Μαΐου στην Κω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή