Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλαίσιο Computers

Επιστροφή κεφαλαίου

Σε αξιοπρεπή επίπεδα για τα δεδομένα της αγοράς παρέμεινε η εμπορευσιμότητα της μετοχής του Πλαίσιου Computers. Ειδικότερα, στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις του Απριλίου άλλαξαν χέρια περισσότερες από 70.000 μετοχές. Ταυτόχρονα η μετοχή σημείωσε οριακά κέρδη 1,98%. Η πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε τη διανομή 0,50 ευρώ ανά μετοχή (επιστροφή κεφαλαίου) έναντι περυσινής διανομής 0,2 ευρώ, προπέρσινης 0,12 ευρώ, 0,08 ευρώ για τη χρήση του 2011.

Ελληνικά Χρηματιστήρια

Διανομή μερίσματος

Εβδομαδιαία άνοδο 16% κατέγραψε η μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων και αναρριχήθηκε στα επίπεδα των 5,800 ευρώ. Η διοίκηση της μητρικής εταιρείας του Χρηματιστηρίου Αθηνών προετοιμάζεται για το επόμενο ραντεβού των εισηγμένων με ξένα funds που είναι προγραμματισμένο το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα στην ετήσια γενική συνέλευση της 20ής Μαΐου 2015 θα προχωρήσουν στη διανομή μερίσματος για τα κέρδη χρήσης 2014, αλλά και στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,11 ευρώ ανά μετοχή.

ΑΝΕΚ Lines

Ζημίες 17,8 εκατ. ευρώ

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν για τη μετοχή της ΑΝΕΚ Lines με αποτέλεσμα ο τίτλος να υποστεί εβδομαδιαίες απώλειες 11,95%. Η ακτοπλοϊκή συνεχίζει να εμφανίζει υψηλό δανεισμό παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια του 2014 προχώρησε στην πώληση δύο πλοίων για να μειωθεί ο δανεισμός. Ωστόσο εκτιμάται ότι η μείωση της τιμής του πετρελαίου θα περιορίσει τις ζημίες της εισηγμένης. Το 2014 η ΑΝΕΚ Lines εμφάνισε ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 17,8 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 35,7 εκατ. το 2013.

Μάρμαρα Κυριακίδης

«Πουλάμε τοις μετρητοίς»

H εταιρεία Μάρμαρα Κυριακίδης παραμένει από τις πλέον εξαγωγικές εισηγμένες. Στη διάρκεια της εβδομάδας, η μετοχή ενισχύθηκε 8,83% και έφθασε τα επίπεδα των 2,340 ευρώ. «Η κρίση της Ελλάδας δεν μας επηρεάζει, καθώς οι εγχώριες πωλήσεις μας περιορίζονται σε πολύ χαμηλό ποσοστό. Αντίθετα, ελέγχουμε την πρώτη ύλη ενός σπάνιου προϊόντος, πουλάμε κατά κανόνα τοις μετρητοίς σε δολαριακές αγορές, διαθέτουμε υψηλή τεχνογνωσία και έχουμε καταφέρει να προχωρούμε σε πολύ αποδοτικές εξορύξεις», δήλωσε η διοίκηση της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή