ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδυτική κινητικότητα στον ξενοδοχειακό κλάδο

ependytiki-kinitikotita-ston-xenodocheiako-klado-2080938

Εντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην επιχειρηματική σκηνή του ξενοδοχειακού κλάδου με νέες εξαγορές και αφίξεις πολυτελών μονάδων στις οποίες εμπλέκονται εγχώριες εταιρείες αλλά και σχήματα από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Γερμανία και την Κύπρο.

Ειδικότερα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά ξενοδοχείου στη Νέα Ποτίδαια της Χαλκιδικής από Ρώσους επιχειρηματίες και η απόκτηση ξενοδοχειακής μονάδας από ελληνική εταιρεία στο Ηράκλειο της Κρήτης. Παράλληλα, εταιρεία που ελέγχεται από ελληνοαμερικανικό επενδυτικό σχήμα άνοιξε χθες ένα νέο ξενοδοχείο στη Χαλκιδική, ενώ εταιρεία κυπριακών συμφερόντων λειτούργησε τις προηγούμενες ημέρες μία νέα ξενοδοχειακή μονάδα στη Ρόδο, η οποία ενοικιάσθηκε μακροχρόνια από γερμανικό τουριστικό οργανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα ημερών είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης του ξενοδοχείου Potidea Palace στη Νέα Ποτίδαια της Χαλκιδικής από τον όμιλο Μουζενίδη στους Ρώσους επιχειρηματίες Artem Chayka και Οlga Lopatina. To δίδυμο των Ρώσων επιχειρηματιών έχει ήδη στην ιδιοκτησία του στην ίδια περιοχή το ξενοδοχείο 5 αστέρων Pomegranate Wellness Spa Hotel δυναμικότητας 172 δωματίων και σουιτών. Η νέα ιδιοκτησία του Potidea Palace δυναμικότητας 232 δωματίων αναμένεται να καταρτίσει σχέδιο εκσυγχρονισμού της μονάδας 4 αστέρων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ρώσοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα. Το Pomegranate Wellness Spa Hotel που άνοιξε τον Ιούνιο του 2013, λειτούργησε για τη φετινή σεζόν, χθες, με σχεδόν 100% πληρότητα. Η πελατεία του αυτή την περίοδο προέρχεται από την Ελλάδα και από βαλκανικές αγορές, ενώ στην εξέλιξη της σεζόν θα δεχθεί τουρίστες από Γερμανία, Βρετανία, Ρωσία, Ουκρανία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή του Ηρακλείου. Τη μονάδα θα αποκτήσει ο ξενοδοχειακός όμιλος Vita Hotels, o οποίος θα φθάσει σε αριθμό τα 5 ξενοδοχεία στην Κρήτη. Ο όμιλος εκμίσθωσε πρόσφατα για τουλάχιστον 15 χρόνια και το 4 αστέρων ξενοδοχείο Elounda Aqua Sol 4 αστέρων, το οποίο θα μετονομασθεί σε Elounda Breeze Resort.

Eξάλλου, άνοιξε χθες το δεύτερο ξενοδοχείο της η ξενοδοχειακή αλυσίδα Ikos Resorts στη Χαλκιδική. Πρόκειται για το Ikos Olivia, το οποίο αποτελεί επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ. Στο ξενοδοχείο θα εργάζονται 350 υπάλληλοι. Σημειώνεται ότι η Ikos Resorts δημιουργήθηκε από τη συνεργασία τoυ αμερικανικού fund Oak Tree Capital Management και της Sani A.E. H αλυσίδα προγραμματίζει μέσα στα επόμενα 4 με 5 χρόνια να λειτουργήσει από 7 έως 10 ξενοδοχεία στην Ελλάδα και γενικότερα στη Μεσόγειο.

Επιπλέον, τις προηγούμενες ημέρες άνοιξε στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο το ξενοδοχείο 5 αστέρων LΤΙ Asterias Beach Resort. Το ξενοδοχείο εταιρείας κυπριακών συμφερόντων έχει ενοικιασθεί μακροχρόνια από τον Der Touristik, έναν από τους μεγαλύτερους tour operators της Γερμανίας. Για τη δημιουργία του ξενοδοχείου δυναμικότητας 450 κλινών επενδύθηκε το ποσό των 25 εκατ. ευρώ.