Σύντομα

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεπέρασαν τις 120.000 οι αιτήσεις στη ρύθμιση για τα Ταμεία

Εσπασαν το «φράγμα» των 120.000 οι αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών, που «τρέχει» στα Ταμεία. Συνολικά έχουν ρυθμιστεί οφειλές ύψους 3 δισ. ευρώ, ενώ ζεστό χρήμα της τάξης των 90 εκατ. ευρώ έχει εισρεύσει στα ταμεία των Ταμείων. Καλύτερη μέρα για τα Ταμεία ήταν η 29η Απριλίου, όπου οι αιτήσεις ρύθμισης έφτασαν τις 16.380. Ετσι αποφασίστηκε και η παράταση για έναν ακόμη μήνα. Μάλιστα, σύμφωνα με την τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη, πλέον στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν ασφαλιστικές οφειλές προς τα Ταμεία (πλην του ΝΑΤ), οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες την 1η Απριλίου, ενώ ειδικά για οφειλές υπέρ του πρώην ΟΠΑΔ η αίτηση για υπαγωγή υποβάλλεται έως και την 30ή Ιουνίου. Ευνοϊκότερη γίνεται η ρύθμιση και για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ, καθώς δίνεται η δυνατότητα καθυστέρησης τριών δόσεων ανά 12μηνο.

Συνεργασία Ελβάλ – UACJ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η εισηγμένη Ελβάλ και η UACJ Corporation για την ίδρυση κοινής εταιρείας με την επωνυμία Newco, με σκοπό την αγορά, παραγωγή και εμπορία υλικών εναλλακτών θερμότητας για την αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη. Η Newco θα ιδρυθεί στη Γερμανία σύμφωνα με τους γερμανικούς νόμους και θα έχει τη νομική μορφή εταιρείας περιορισμένης ευθύνης (GmbH). Η UACJ θα εγγραφεί με 51% και η Ελβάλ με 49% των μετοχών κατά τη στιγμή της ίδρυσής της.

Διάκριση για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σημαντικές διακρίσεις στη διεθνή λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων Quacquarelli Symonds (QS) πέτυχε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Η λίστα QS είναι μία από τις πιο σημαντικές στον κόσμο και κατατάσσει το ΟΠΑ στην ελίτ των Πανεπιστημίων σε παγκόσμιο επίπεδο στα 5 επιστημονικά πεδία στα οποία δραστηριοποιείται. Η κατάταξη αυτή προέκυψε έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων από περίπου 3.550 Ιδρύματα, 100 εκατ. επιστημονικές αναφορές και 14.000 προγράμματα σπουδών. Ειδικότερα, στο πεδίο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, το ΟΠΑ κατατάσσεται στις θέσεις 101-150 παγκοσμίως και στην 35η θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στα πεδία Στατιστικής και Επιχειρησιακής Ερευνας, Οικονομικής Επιστήμης και Οικονομετρίας, και Διοίκησης Επιχειρήσεων κατατάσσεται στις θέσεις 151-200 παγκοσμίως και στις θέσεις 50, 61 και 58 αντίστοιχα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τέλος, στο πεδίο Επιστήμες της Τεχνολογίας και της Πληροφορίας, στη θέση 301-350 παγκοσμίως και στην 122η σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δωρεά από ιδιωτική εταιρεία για αποκατάσταση του Πολυτεχνείου

Πολύς λόγος έγινε πριν από μερικές εβδομάδες για το επίμαχο γκράφιτι στην πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη. Στο κτίριο ως γνωστόν έγιναν οι εργασίες αποκατάστασης, ώστε να αναδειχθεί ένα μνημείο της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Αυτό που δεν είναι ίσως πολύ γνωστό είναι ότι μια ιδιωτική εταιρεία, η Vivechrom, η οποία αποτελεί θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου AkzoNobel, συνέβαλε αποφασιστικά στην αποκατάσταση του κτιρίου δωρίζοντας τα απαιτούμενα χρώματα. Επιπλέον, εργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν εθελοντικά στις εργασίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή