Κέντρο υγείας για την τρίτη ηλικία σχεδιάζει η Interamerican

Κέντρο υγείας για την τρίτη ηλικία σχεδιάζει η Interamerican

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο για τη δημιουργία κέντρων υποδομών, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υγείας σε άτομα τρίτης ηλικίας, υπέβαλε η Interamerican στο πλαίσιο των προτάσεων ιδιωτικών έργων που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από το «πακέτο Γιουνκέρ». Η πρόταση που παρουσιάστηκε στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ΣΕΒ πρόσφατα, προβλέπει τη δημιουργία κέντρου υγείας με δυναμικότητα έως και 450 άτομα, ενώ το κόστος υπολογίζεται στα 35 εκατ. ευρώ.

Κατά την παρουσίασή του, στην εκδήλωση με θέμα «Στροφή στη Ανάπτυξη», ο κ. Γιώργος Βελιώτης, γενικός διευθυντής κλάδων ζωής και υγείας της Interamerican και πρόεδρος του Health Group –της μεγαλύτερης κοινοπραξίας ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών EURAPCO– εστίασε στον μείζονα κίνδυνο που εγκυμονεί για το δημόσιο σύστημα το δημογραφικό πρόβλημα. Σύμφωνα με μελέτες, μέχρι το 2050, 103 εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα είναι άνω των 65 ετών, ενώ οι πολίτες που θα υπερβαίνουν την ηλικία των 80 ετών υπολογίζονται σε 38 εκατομμύρια. Εξίσου αποθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για την Ελλάδα, η οποία ωστόσο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πόλος έλξης ατόμων αυτής της κατηγορίας, που ενδιαφέρονται να μετακινηθούν στη χώρα μας για διαμονή, π.χ., δύο ή τριών μηνών τον χρόνο.

Η πρόταση εστιάζει στην αξιοποίηση ιδιόκτητης έκτασης από την Interamerican 64 στρεμμάτων, στη Βάρη Αττικής, για την ανάπτυξη κέντρου υποστήριξης της τρίτης ηλικίας από ένα οργανωμένο σύστημα, το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας, κλινικές εξετάσεις και θεραπείες, φυσιοθεραπείες μικροεπεμβατική ιατρική, αποκατάσταση κ.ά. Το έργο, που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε διάστημα 18 – 24 μηνών, θα δημιουργήσει περί τις 350 θέσεις εργασίας και θα δώσει την ευκαιρία σε ασφαλιστικούς οργανισμούς να προωθήσουν ελκυστικά προϊόντα μακροχρόνιας φροντίδας. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για να καταστεί η Ελλάδα διασυνοριακός τόπος προορισμού για τους ηλικιωμένους, ενώ σε επόμενη φάση θα ανοίξει δρόμο για στρατηγικές συνεργασίες εμπλεκόμενων φορέων. Σημειώνεται ότι η Interamerican έχει, ήδη, αναπτύξει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σύστημα υγείας στη χώρα μας με πανελλαδικό δίκτυο υγείας και ιδιόκτητες υποδομές. Ως μέλος του μεγαλύτερου ασφαλιστή υγείας στην Ευρώπη, του ομίλου Achmea, η εταιρεία φιλοδοξεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη διαχείριση ανάλογων κέντρων υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή