Σύντομα (05/05/15)

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόγραμμα κατάρτισης σε εξωστρεφείς εταιρείες

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για δράσεις Συμβουλευτικής, Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Πρακτικής Ασκησης σε ειδικότητες της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, που στόχο έχει την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων 3.600 νέων ανέργων, ηλικίας 18 έως 24 ετών. Στην υλοποίηση των δράσεων του Προγράμματος, βάσει προγραμματικής σύμβασης με το αρμόδιο υπουργείο, συμπράττουν, μεταξύ άλλων, η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Συγκεκριμένα, για τους συμμετέχοντες νέους και νέες, ανέργους, προβλέπονται 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 260 ώρες πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και στις 13 περιφέρειες της χώρας. Η υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούνιο με τη δημιουργία σχετικής διαδικτυακής πύλης και η θεωρητική κατάρτιση τον Σεπτέμβριο.

Στη «Μαρινόπουλος» ο έλεγχος 116 νέων καταστημάτων

Στον έλεγχο της εταιρείας «Μαρινόπουλος» πέρασαν 116 νέα καταστήματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των σημείων πώλησης του δικτύου της σε 1.022 σε όλη την επικράτεια. Ειδικότερα, χθες η «Μαρινόπουλος» ανακοίνωσε την ολοκλήρωση δύο συμφωνιών. Η μία συμφωνία αφορά στη μεταβίβαση του 51% της Cretan Retail Management Παντοπωλεία Κρήτης Α.Ε. στη «Μαρινόπουλος», η οποία αναλαμβάνει και τη διοίκηση της εταιρείας. Το εν λόγω δίκτυο περιλαμβάνει 98 συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ με την επωνυμία «CRM Αριάδνη» στην αγορά της Κρήτης. Η δεύτερη συμφωνία αφορά τη μεταβίβαση στη «Μαρινόπουλος» των 18 καταστημάτων της εταιρείας «Κρόνος-Ν. Καρακίτσος ΑΕΒΕ» που βρίσκονται στον Νομό Αχαΐας. Τα καταστήματα θα διατηρήσουν την επωνυμία «Κρόνος», ενώ μέσα από την αναβάθμιση που πρoβλέπεται, αναμένεται να δημιουργηθούν πάνω από 80 νέες θέσεις εργασίας. O μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης της «Κρόνος», κ. Φοίβος Καρακίτσος, θα παραμείνει στην εταιρεία σε θέση ειδικού συμβούλου.

Στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στο Ζάγκρεμπ, με την επωνυμία Kleemann Dizala, προχώρησε η εισηγμένη Kleemann, με στόχο την περαιτέρω ισχυροποίηση της παρουσίας της στην αγορά της Κροατίας. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της νέας θυγατρικής ανέρχεται σε 50.000 ευρώ, με συμμετοχή κατά 100% της ελληνικής επιχείρησης. Σκοπός της νέας επιχείρησης είναι η εμπορία ολοκληρωμένων συστημάτων ανελκυστήρων στην τοπική αγορά. Η Kleemann συμμετείχε και φέτος, για 13η συνεχή χρονιά, στη διεθνή έκθεση ανελκυστήρων που πραγματοποιήθηκε από τις 26 έως τις 29 Μαρτίου, στην Κωνσταντινούπολη, με ειδική κατασκευή περιπτέρου 220 τ.μ.. Πρόκειται για την 3η μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου παγκοσμίως, όπου 440 εκθέτες από 28 χώρες παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε 28.000 επαγγελματίες από 79 χώρες.

Τουριστικά πακέτα για Κινέζους

Aπό τον περασμένο Φεβρουάριο, το ταξιδιωτικό γραφείο Mouzenidis Travel, μέλος του τουριστικού Ομίλου Mouzenidis Group, προσφέρει κοινά πακέτα για ταξιδιώτες από την Κίνα προς τη Ρωσία και την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον όμιλο, αυτές τις ημέρες η Mouzenidis Travel υποδέχθηκε το τρίτο γκρουπ Κινέζων ταξιδιωτών από την περιοχή της Σαγκάης. Το ταξίδι τους ξεκίνησε στη Μόσχα, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούν τη χώρα μας, και συγκεκριμένα την Κρήτη, τη Σαντορίνη και την Αθήνα. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους Κινέζους ταξιδιώτες να γνωρίζουν τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και την κουζίνα των περιοχών που θα επισκεφθούν.

24ωρη απεργία στις 7 Μαΐου από τους λιμενεργάτες

Σε προειδοποιητική 24ωρη απεργία κατέρχονται την προσεχή Πέμπτη, 7 Μαΐου, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, καθώς ζητούν την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Σε σχετική τους ανακοίνωση, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ενωση Λιμενεργατών ΟΛΠ διακήρυξαν εκ νέου την πλήρη αντίθεσή τους σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των λιμανιών. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση επιλέξει εν τέλει να προχωρήσει την πώληση των λιμανιών, έστω και με χαμηλότερο ποσοστό, π.χ. 51%, δεν πρόκειται να αποφύγει τις έντονες αντιδράσεις των θεσμικών οργάνων εκπροσώπησης των λιμενεργατών. Παράλληλα, τα σωματεία ζητούν την άμεση πρόσληψη προσωπικού, σύμφωνα με τις ανάγκες των λιμανιών, και να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) χωρίς να αναιρούνται οι ελεύθερες διαπραγματεύσεις μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή