Σύντομα (06/05/15)

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από εξαγωγές το 90% του τζίρου της ΕΛΒΑΛ

Μέσω διεθνούς δικτύου εμπορικών επιχειρήσεων, η ΕΛΒΑΛ πραγματοποιεί το 90% των πωλήσεών της στις διεθνείς αγορές, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην Αμερική, με πωλήσεις σε περισσότερες από 90 χώρες. Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν στη χθεσινή παρουσίαση της εισηγμένης στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών. Το 2014, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας παρουσίασαν σημαντική αύξηση, στα 17 εκατ. ευρώ, από 365.000 ευρώ το 2013. Θετικές λειτουργικές ροές, ύψους 23,3 εκατ. ευρώ, επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια του 2014, ενώ για τα επενδυτικά προγράμματα στα εργοστάσια των Οινοφύτων και του Ηνωμένου Βασιλείου, πραγματοποιήθηκαν εκροές ύψους 61,5 εκατ. ευρώ. Επιπροσθέτως έγινε διανομή στους μετόχους, ύψους 9,9 εκατ. ευρώ (0,08 ευρώ ανά μετοχή), από αποθεματικά. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας και το 2015 πραγματοποιούνται εκτεταμένα επενδυτικά προγράμματα, με βασική επιδίωξη την αύξηση της δυναμικότητας όλων των παραγωγικών μονάδων.

Επενδύσεις 400.000 ευρώ από την «Κρητών Αρτος»

Επενδύσεις σε νέες γραμμές παραγωγής και νέα προϊόντα ανακοίνωσε η εταιρεία «Κρητών Αρτος», η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην παραγωγή παξιμαδιών και άλλων αρτοσκευασμάτων. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της στρατηγικής για το 2015, η εταιρεία ανακοίνωσε την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος περίπου 400.000 ευρώ για εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής παξιμαδιών, εγκατάσταση νέας γραμμής αυτόματης συσκευασίας προϊόντων snack, ανακατασκευή όλου του δαπέδου κ.λπ., υλοποίηση επιθετικού πλάνου marketing, διαφήμισης και προβολής στην ελληνική αγορά, για αλλαγή όλων των συσκευασιών στα παξιμάδια με ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων καθώς και των υλικών συσκευασίας, καθώς και τοποθέτηση δύο νέων πολύ καινοτόμων προϊόντων στην ελληνική και διεθνή αγορά. Στόχος της εταιρείας για το τρέχον έτος είναι να αυξήσει τις πωλήσεις της σε ποσοστό άνω του 20%, με βελτίωση του μεικτού και καθαρού περιθωρίου κέρδους. Το 2014, οι πωλήσεις της «Κρητών Αρτος» ανήλθαν σε 4,83 εκατ. ευρώ έναντι 4,76 εκατ. ευρώ το 2013 και τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 154.583 ευρώ.

Επενδύσεις ύψους 498 εκατ. ευρώ πραγματοποίησε την τελευταία 15ετία (2000-2014) η Χαλκόρ, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση κατά τη διάρκεια παρουσίασης στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών. Μόνο το 2014, οι επενδύσεις έφθασαν τα 48 εκατ. ευρώ. Κατά την παρουσίαση, έγινε αναφορά στη διάρθρωση του ομίλου Χαλκόρ και στη δυναμική παραγωγική του βάση με τις 10 κύριες βιομηχανικές μονάδες σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία. Επίσης, τα στελέχη της εισηγμένης έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στα προϊόντα του ομίλου, καθώς και στο εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο εξωτερικό, όπου η πρόσφατη εξαγορά της Reynolds Cuivre αλλά και Joint Venture επένδυσης σωλήνων με πελάτη της Χαλκόρ στην Τουρκία (Cantas) ενίσχυσαν τις προοπτικές του ομίλου.

Συνέδριο «Επιχειρώντας στο μέλλον»

Με τη συμμετοχή του συντονιστή για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους και αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, θα διεξαχθεί το Πρώτο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας «Επιχειρώντας στο Μέλλον 2015 – 2020», στις 7 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Επιδίωξη του συνεδρίου είναι να αξιολογηθεί το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο για την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας και ταυτόχρονα να καταγράψει τις δράσεις που η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει για την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων, στο παρόν αλλά και στο μέλλον.

Θετικές οι προοπτικές για τα «Ελληνικά Καλώδια»

Οι προοπτικές των «Ελληνικών Καλωδίων» για τη φετινή χρονιά προδιαγράφονται θετικές, καθώς παρατηρείται σταδιακή ανάκαμψη των διεθνών αγορών, ενώ η ευνοϊκή ισοτιμία ευρώ/δολαρίου καθιστά τον όμιλο πιο ανταγωνιστικό σε χώρες που συναλλάσσονται σε δολάρια. Σε χθεσινή παρουσίαση της εισηγμένης στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, η διοίκηση υποστήριξε ότι έχει ήδη αναλάβει δύο σημαντικά έργα, το έργο διασύνδεσης των νήσων Σύρου – Τήνου, Σύρου – Μυκόνου, Σύρου – Πάρου, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Διασύνδεσης των Κυκλάδων, και το έργο διασύνδεσης του αιολικού πάρκου στη νησίδα του Αγίου Γεωργίου. Επιπροσθέτως αναμένονται θετικές εξελίξεις και από άλλους διαγωνισμούς υποβρύχιων καλωδίων στο άμεσο μέλλον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τέλος, οι πρωτοβουλίες των τελευταίων ετών για περαιτέρω ενίσχυση του εμπορικού δικτύου, μείωση του κόστους και εστίαση στην παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας θα βελτιώσουν περαιτέρω τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή