Η Yang Ming και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Η Yang Ming και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Yang Ming Lines, η οποία εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Arkas Hellas, επεκτείνεται και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία πρόκειται να εντάξει και τον ΟΛΘ στα δρομολόγιά της στη Μεσόγειο από το τέλος Μαΐου, με έμφαση στην εξυπηρέτηση των αναγκών της Βορείου Ελλάδος, αλλά και των Βαλκανίων γενικότερα. Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής της Arkas Hellas, κ. Ορέτ Αρκά, σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ Α.Ε. (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά), με αφορμή την άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά του πρώτου από τα πλοία της Yang Ming Lines, τα οποία θα χρησιμοποιούν το λιμάνι ως κόμβο για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Ο λόγος για το Yang Ming Wish, χωρητικότητας 14.000 εμπορευματοκιβωτίων, το οποίο παραδόθηκε μόλις στις 16 Απριλίου, δηλαδή λιγότερο από ένα μήνα πριν.

Πρόκειται για την έναρξη μιας νέας συμφωνίας, που κυοφορούνταν επί σχεδόν δύο χρόνια, μεταξύ της ΣΕΠ, θυγατρικής της Cosco στην ελληνική αγορά, και της Yang Ming Lines, η οποία θα αξιοποιήσει τον Πειραιά για την εξυπηρέτηση μέρους του διαμετακομιστικού της έργου, το οποίο μέχρι πρότινος πραγματοποιούνταν μέσω της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του γραφείου της Arkas Hellas στη Θεσσαλονίκη, κ. Πάρη Ευαγγελινό, «πρόκειται για μία σημαντική κίνηση, καθώς ο Πειραιάς θα είναι πλέον λιμάνι μεταφόρτωσης, κάτι που σημαίνει πρόσθετο όφελος για το λιμάνι, καθώς τα εμπορευματοκιβώτια που θα ξεφορτώνονται, θα παραλαμβάνονται στη συνέχεια από άλλα, μικρότερα πλοία, που θα τα μεταφέρουν στον τελικό τους προορισμό», επισημαίνει ο κ. Ευαγγελινός.

Στο πλαίσιο αυτό, στον Πειραιά θα πραγματοποιούνται τέσσερις αφίξεις-αναχωρήσεις εβδομαδιαίως, που θα αφορούν τα μεγαλύτερα λιμάνια της Απω Ανατολής, ενώ θα προστεθούν και δύο επιπλέον αφιξο-αναχωρήσεις προς τα μεγαλύτερα λιμάνια της Βορείου Ευρώπης. Μέχρι πρότινος, τη σχετική δραστηριότητα μεταφόρτωσης πραγματοποιούσαν σήμερα στον Πειραιά τόσο η Cosco όσο και η MSC, αξιοποιώντας τις εγκαταστάσεις του λιμανιού, που είναι από τα λίγα στη Μεσόγειο που μπορούν να εξυπηρετούν πλοία τέτοιου μεγέθους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή