Πρόσκληση από Ισραήλ σε ελληνικές start-ups για συμμετοχή σε διαγωνισμό

Πρόσκληση από Ισραήλ σε ελληνικές start-ups για συμμετοχή σε διαγωνισμό

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα προς την ελληνική επιχειρηματικότητα των start-ups να συμμετάσχει στον διαγωνισμό καινοτομίας «StartTelAviv 2015» για νεοφυείς επιχειρήσεις απηύθυνε χθες η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Ιρίτ Μπεν-Αμπα, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για την ανάπτυξη μιας στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον συγκεκριμένο τομέα.

Στόχος η μεταφορά της εμπειρίας του Ισραήλ στην ελληνική πραγματικότητα, που έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ την ανάπτυξη μιας νέας επιχειρηματικότητας, αλλά και η διερεύνηση της δυνατότητας πρόσβασης σε χρηματοδότηση από ισραηλινά business angels. Το οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας στο Ισραήλ αριθμεί πάνω από 5.000 start-ups επιχειρήσεις. Οι εξαγωγές στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας αυξήθηκαν τις τρεις τελευταίες δεκαετίες κατά 3.700%, από 1 δισ. σε 39 δισ. δολάρια. Οι επενδύσεις του κράτους στην έρευνα και ανάπτυξη αυξήθηκαν κατά 223% από 1,3% στο 4,2%, το οποίο είναι το υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο.

Παρουσιάζοντας χθες την πρωτοβουλία «StartTelAviv 2015», η κ. Μπεν Αμπα επεσήμανε ότι οι Ισραηλινοί θέλουν να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους με την Ελλάδα, προκειμένου να δημιουργηθούν συνέργειες μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα καινοτομίας. Η συνεργασία εκτός από τον χαρακτήρα της μεταφοράς τεχνογνωσίας μπορεί να πάρει και τη μορφή αξιοποίησης επιστημονικού ή τεχνικού προσωπικού, όπως μηχανικοί ή μηχανολόγοι από ισραηλινές επιχειρήσεις.

Την πρωτοβουλία στηρίζει ο οργανισμός IndustryDisruptors – GameChangers (ID-GC), που αποτελεί έναν από τους πιο δραστήριους οργανισμούς στην προώθηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Από την πλευρά του IndustryDisruptors, ο κ. Μιχάλης Στάγκος, συνιδρυτής των ID-GC, μίλησε για τη σημασία των συνεργειών και των συμπράξεων φορέων για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών που εστιάζουν στην εξωστρέφεια των νέων επιχειρήσεων. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «οι ID-GC πιστεύοντας στη δύναμη των νέων ιδεών και στην Ελλάδα ως φυτώριο νέων επιχειρήσεων, επενδύουν στις συνεργασίες που προάγουν την εξωστρέφεια και την άντληση εμπειριών των ελληνικών start-ups.

Ο διαγωνισμός «StartTelAviv 2015» απευθύνεται σε ελληνικά τεχνολογικά start-ups που βρίσκονται σε στάδιο αρχικής χρηματοδότησης και έχουν ήδη αναπτύξει ένα πρωτότυπο προϊόν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν συμμετοχή μέχρι τις 5 Ιουνίου 2015 στο «StartTelAviv 2015». Οι νικητές θα επιλεγούν από τους φιναλίστ σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου στο Ιnnovathens, τον κόμβο τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή