Σε επίπεδα προ κρίσης οι online ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα τον Μάιο

Σε επίπεδα προ κρίσης οι online ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα τον Μάιο

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολική επαναφορά των online ξενοδοχειακών τιμών της χώρας στα προ κρίσης επίπεδα καταγράφεται για τον μήνα Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Trivago.

Ειδικότερα, η μέση online ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στην Ελλάδα για τον τρέχοντα μήνα αυξήθηκε κατά 19,1% σε σχέση με τον Μάιο του 2014, φθάνοντας τα 106 ευρώ. Παρά τη σημαντική αύξηση, η Ελλάδα παραμένει μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με τις φθηνότερες online ξενοδοχειακές τιμές. Επιπλέον, οι τιμές στη χώρα μας υπολείπονται των ξενοδοχειακών τιμών σε ανταγωνιστικούς προορισμούς όπως η Ισπανία και η Τουρκία, στις οποίες έφθασαν σε 112 και 122 ευρώ, αντίστοιχα. Να σημειωθεί ότι οι online ξενοδοχειακές τιμές διαμορφώνονται με διαφορετικούς όρους και μεγαλύτερη ευελιξία σε σχέση με τις τιμές που είναι συνδεδεμένες με τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει από πέρυσι ξενοδόχοι και ξένοι tour operators και μεταβάλλονται κυρίως στην περίοδο των πρόωρων προσφορών και των κρατήσεων τελευταίας στιγμής.

Στη σχετική λίστα της Trivago με 24 ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα κατατάσσεται στην πέμπτη θέση μεταξύ των προορισμών με τις φθηνότερες ξενοδοχειακές τιμές. Οι τέσσερις χώρες με τις φθηνότερες τιμές γι’ αυτό τον μήνα είναι η Βουλγαρία (58 ευρώ), η Ρουμανία (66 ευρώ), η Πολωνία (79 ευρώ) και η Κύπρος (99 ευρώ). Στην πεντάδα των χωρών με τις ακριβότερες τιμές περιλαμβάνονται η Ελβετία (228 ευρώ), η Βρετανία (173 ευρώ), η Δανία (159 ευρώ), η Νορβηγία (158 ευρώ) και η Ιταλία (156 ευρώ). Σύμφωνα με τη διεθνή μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών, η μέση ξενοδοχειακή τιμή στην Ευρώπη γι’ αυτό τον μήνα αυξήθηκε κατά 14,9% φθάνοντας τα 154 ευρώ έναντι 134 ευρώ τον Μάιο του 2014.

Εξάλλου, αύξηση κατά 25,5% παρουσιάζει η μέση online ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο για τον Μάιο και στην Αθήνα, φθάνοντας τα 133 ευρώ έναντι 106 ευρώ τον ίδιο μήνα πέρυσι. Στη σχετική λίστα με τις ξενοδοχειακές τιμές σε 50 ευρωπαϊκές πόλεις, η Αθήνα βρίσκεται σχεδόν στη μέση, στην 24η θέση. Με την αύξηση αυτή οι οnline ξενοδοχειακές τιμές στην ελληνική πρωτεύουσα κινούνται, πλέον, περίπου στην ίδια ζώνη με τις τιμές όπως διαμορφώνονται στη Μαδρίτη (130 ευρώ) και στην Κωνσταντινούπολη (130 ευρώ), αλλά υπολείπονται των τιμών στη Βαρκελώνη (176 ευρώ) και στη Λισσαβώνα (148 ευρώ).

Στην πεντάδα των πόλεων με τις φθηνότερες ξενοδοχειακές τιμές περιλαμβάνονται η Σόφια (64 ευρώ), το Βουκουρέστι (75 ευρώ), το Βελιγράδι (84 ευρώ), η Βαρσοβία (85 ευρώ) και η Βαλένθια (88 ευρώ). Στον αντίποδα, οι πιο ακριβές ξενοδοχειακές τιμές συναντώνται γι’ αυτό τον μήνα στο Μόντε Κάρλο (451 ευρώ), στη Βενετία (335 ευρώ), στη Γενεύη (313 ευρώ), στο Λονδίνο (252 ευρώ) και στο Μιλάνο (232 ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή