Σύντομα

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Wind διαγράφει τα χρέη όσων βρίσκονται στα όρια φτώχειας

Διαγράφει τις οφειλές η Wind Ηellas σε όσους εντάσσονται στον νόμο περί ανθρωπιστικής κρίσης και της χρωστάνε έως 1.500 ευρώ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, σε όσους ενταχθούν στον Ν. 4230/2015 περί ανθρωπιστικής κρίσης κι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυό της, θα διαγραφεί το 100% των συνολικών οφειλών τους μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ, οι οποίες ήταν απαιτητές έως 31/12/2014. Επίσης, η εταιρεία παρέχει σε όσους ενταχθούν στον νόμο περί ανθρωπιστικής κρίσης και είναι πελάτες της ή πρόκειται να συνδεθούν στο δίκτυό της ειδική έκπτωση 10% επί του ποσού του παγίου για συνδέσεις κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Η έκπτωση παρέχεται σε όσους πληρούν τα κριτήρια του νόμου 4320/2015 για ένα έτος και συγκεκριμένα από 1ης Ιουλίου 2015 έως και 30 Ιουνίου 2016. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της Wind είναι «να υποστηρίξει έμπρακτα τα οικονομικά ασθενή νοικοκυριά της χώρας και να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προσφέροντας άμεση ανακούφιση σε κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε ανάγκη».

Αύξηση 11,9% στον τζίρο της AutoHellas το α΄ τρίμηνο

Αύξηση κατά 11,9% παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρείας AutoHellas για το πρώτο τρίμηνο του έτους, φθάνοντας σε 31,5 εκατ. ευρώ έναντι 28,1 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2014. Σύμφωνα με την εταιρεία, η βελτίωση του τζίρου οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στις βραχυχρόνιες μισθώσεις που παρουσίασαν αύξηση κατά 16,7% στο παραδοσιακά αδύναμο εποχικά τρίμηνο. Παράλληλα, οι μακροχρόνιες μισθώσεις παρουσίασαν επίσης αύξηση κατά 3,5% για πρώτη φορά κατά την τελευταία 5ετία, δείχνοντας ότι και στον κλάδο αυτό η ζήτηση έχει ισορροπήσει. Οι ενοποιημένες ζημίες προ φόρων στο πρώτο 3μηνο παρουσίασαν βελτίωση και ανήλθαν στο ποσό του 1,3 εκατ. έναντι 1,6 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο. Σημειώνεται ότι το πρώτο τρίμηνο είναι πάντα ζημιογόνο λόγω εποχικότητας. Οι ενοποιημένες ζημίες μετά φόρων στο 1ο τρίμηνο του 2015 ανήλθαν σε 1,2 εκατ. από 1,08 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 13,7 εκατ. ευρώ έναντι 11,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Σε θέση μάχης βρίσκονται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Φορείς του Αιγαίου για την προστασία των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου. Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος βρίσκεται όμηρος μιας άκρατης σεναριολογίας σχετικά με σειρά εξεταζόμενων έκτακτων φοροεισπρακτικών μέτρων εν μέσω τουριστικής περιόδου και στη φάση κλιμάκωσης των κρατήσεων. Εξάλλου, η αν. υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Ελ. Κουντουρά, σε επίσκεψή της στη Ρόδο συναντήθηκε με τον νέο πρόεδρο της TUI F. Joussen, ο οποίος της επανέλαβε τον στόχο του Οργανισμού να φέρει φέτος στην Ελλάδα 10% περισσότερους τουρίστες σε σχέση με πέρυσι.

Οι τάσεις στην αγορά σωλήνων

Η διοίκηση των Σωληνουργείων Κορίνθου παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά σωλήνων και εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία, κυρίως λόγω του σημαντικού υπολοίπου επιβεβαιωμένων παραγγελιών προς εκτέλεση, που παρουσίαζε στα τέλη του 2014. Στην εκτίμηση αυτή προέβησαν χθες τα στελέχη της εισηγμένης κατά τη διάρκεια παρουσίασης στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών. Ωστόσο υποστήριξαν ότι η χαμηλή τιμή του πετρελαίου αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, ο οποίος επηρεάζει αρνητικά την αγορά και μπορεί να οδηγήσει σε φθίνουσα ζήτηση έργων αερίου και πετρελαίου, αφού θα καθίσταται ασύμφορη η εξόρυξή τους.

Σε νέες αγορές του εξωτερικού επεκτείνεται η Σιδενόρ

Επέκταση δραστηριοτήτων σε νέες αγορές του εξωτερικού και βελτίωση οικονομικών αποτελεσμάτων αναμένει για την τρέχουσα χρήση η Σιδενόρ, όπως τονίστηκε κατά τη χθεσινή παρουσίαση της εισηγμένης στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, για το 2015, ο σαφής εξαγωγικός προσανατολισμός της Σιδενόρ ευνοείται από την εξασθένιση της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου και την αξιοποίηση των παραγωγικών επενδύσεων των τελευταίων ετών. Συγκεκριμένα, η λειτουργία του νέου επαγωγικού φούρνου στη θυγατρική Sovel, η επερχόμενη ολοκλήρωση του νέου επαγωγικού φούρνου στη Θεσσαλονίκη, η εγκατάσταση του σταθμού επεξεργασίας χάλυβα εν κενώ (vacuum degasser) και της γραμμής επιφανειακής επεξεργασίας μπιγιέτας (billet conditioning) στη Stomana Industry στη Βουλγαρία, καθώς και οι επενδύσεις στη Dojran Steel στα Σκόπια προβλέπεται να συνεισφέρουν σημαντικά στα αποτελέσματα της Σιδενόρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή