Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Frigoglass

Ενδιαφέρον από ξένους

Περισσότερες από 2 εκατ. μετοχές της Frigoglass διακινήθηκαν στις πρώτες χρηματιστηριακές συνεδριάσεις του Μαΐου. Η αυξημένη εμπορευσιμότητα αποτυπώνει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτικών σχημάτων για την εταιρεία. Μάλιστα, πρόσφατα η Frigoglass είχε ενημερώσει το Χ.Α. ότι το ξένο fund με την επωνυμία Financière de l’Echiquier ελέγχει το 5,43% του συνολικού αριθμού των δικαιωμάτων ψήφου της εισηγμένης. Αρκετά καλή επίδοση παρουσίασε και η μετοχή, που ενισχύθηκε 4,37% σε εβδομαδιαία βάση.

Σιδενόρ

Συγχώνευση με Viohalco

Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη 34,61% κατέγραψε η μετοχή της Σιδενόρ, καθώς η μετοχή πρόκειται να απορροφηθεί από τη μητρική Viohalco και να διαγραφεί από το Χ.Α. μετά τον φετινό Ιούλιο. Οπως έχει υπογραμμίσει η διοίκηση της εταιρείας, η συγχώνευση κρίθηκε επιβεβλημένη για να διασωθούν τα δύο εργοστάσια σε Αλμυρό Μαγνησίας και Θεσσαλονίκη, που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα ρευστότητας, και να διασφαλισθούν οι 2.732 θέσεις εργασίας του ομίλου. Η Viohalco μέσω ιδίων κεφαλαίων θα ενισχύσει με 25 εκατ. τις δύο μονάδες.

ΕΒΖ

Διεύρυνση ζημιών

Καθοδική πορεία ακολούθησε η μετοχή της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Η μετοχή υπέστη συνολικές απώλειες 18,47% και διολίσθησε στο 0,212 ευρώ (κλείσιμο 7/5). Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα διοίκηση που ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά της έχει ζητήσει νέα έκθεση βιωσιμότητας για την επιχείρηση. Το πρώτο εξάμηνο (Ιούλιος-Δεκέμβριος 2014) της χρήσης 2014-15 παρουσίασε ζημίες μετά από φόρους 39,759 εκατ., έναντι ζημιών 14,364 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου της χρήσης 2013-14.

Αεροπορία Αιγαίου

Κέρδη 80,2 εκατ.

Σε θετική τροχιά κινήθηκε η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου στις χρηματιστηριακές συνεδριάσεις. Ο τίτλος ενισχύθηκε 0,93% και ξεπέρασε τα 7,5 ευρώ. Η αεροπορική εταιρεία στη διάρκεια του 2014 εμφάνισε καθαρά κέρδη μετά από φόρους ύψους 80,2 εκατ. ευρώ, έναντι 52,5 εκατ. το 2013. Σημειώνεται ότι τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της χρήσης περιλαμβάνουν τη θετική επίδραση ποσού 11,7 εκατ. ευρώ στην πρόβλεψη φόρου, που θεωρείται μη επαναλαμβανόμενη. Τα ταμειακά διαθέσιμα στις 31/12/2014 διαμορφώθηκαν στα 218 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή