Forthnet: συζητήσεις με τράπεζες για έκδοση ομολογιακού 100 εκατ.

Forthnet: συζητήσεις με τράπεζες για έκδοση ομολογιακού 100 εκατ.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ έχει ζητήσει η Forthnet από τις πιστώτριες τράπεζες. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Πάνο Παπαδόπουλο, η Forthnet γνωστοποίησε αναθεωρημένο πλάνο αναχρηματοδότησης της επιχείρησης από τις πιστώτριες τράπεζες, συμπεριλαμβάνοντας την έκδοση νέου ομολογιακού δανείου, μετατρέψιμου (ΜΟΔ) σε μετοχές της εταιρείας. «Τις τελευταίες εβδομάδες, είμαστε σε συζητήσεις με τις τράπεζες με βάση την αναθεωρημένη πρότασή μας και ελπίζουμε σύντομα να έρθουμε σε συμφωνία», είπε ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας προς το πρακτορείο Bloomberg. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι συζητήσεις διεξάγονται με τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank.

Σημειώνεται ότι ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας, στο τέλος του 2014, ανερχόταν στα 324 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμά της την ίδια περίοδο είχαν περιοριστεί κάτω των 10 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις προσφορές των OTE και Vodafone/Wind, ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη από τις αρχές του 2015, οπότε ολοκληρώθηκε ο νομικός και οικονομικός έλεγχος της εταιρείας (due dilligence). «Εχουμε υποβάλει όλα τα στοιχεία που μας έχουν ζητηθεί και τώρα θα πρέπει οι ενδιαφερόμενες πλευρές να τα αναλύσουν και να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή