Σύντομα (09/05/15)

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΤΕ

Ενδιαφέρον για την αλβανική Albtelecom

Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ), που δραστηριοποιείται στην αλβανική αγορά από το 2000 μέσω της εταιρείας AMC, φέρεται ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την αλβανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Albtelecom με σκοπό την εξαγορά της. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές έχουν συναντηθεί αρκετές φορές, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καρποφορήσει μια συμφωνία, κυρίως λόγω διαφορών στο τίμημα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Τούρκοι μέτοχοι της Albtelecom ζητούν 200 έως 230 εκατ. ευρώ.

Kleemann

Θυγατρική στο Ζάγκρεμπ

Στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στο Ζάγκρεμπ, με την επωνυμία Kleemann Dizala, προχώρησε η εισηγμένη Kleemann, αποσκοπώντας στην περαιτέρω ισχυροποίηση της παρουσίας της στην αγορά της Κροατίας. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της νέας θυγατρικής ανέρχεται σε 50.000 ευρώ, με συμμετοχή κατά 100% της ελληνικής επιχείρησης. Σκοπός της νέας επιχείρησης είναι η εμπορία ολοκληρωμένων συστημάτων ανελκυστήρων στην τοπική αγορά.

Ελληνικα ΚΑΛΩΔΙΑ

Ανάληψη δύο έργων

Σε πρόσφατη παρουσίαση των «Ελληνικών Καλωδίων» στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, η διοίκηση υποστήριξε ότι έχει ήδη αναλάβει δύο σημαντικά έργα, το έργο διασύνδεσης των νήσων Σύρου – Τήνου, Σύρου – Μυκόνου, Σύρου – Πάρου, στο πλαίσιο του διαγωνισμού διασύνδεσης των Κυκλάδων, και το έργο διασύνδεσης του αιολικού πάρκου στη νησίδα του Αγίου Γεωργίου. Επιπροσθέτως, αναμένονται θετικές εξελίξεις και από άλλους διαγωνισμούς υποβρύχιων καλωδίων στο άμεσο μέλλον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

ΝΗΡΕΥΣ

Πέρασε στις τράπεζες

Στον έλεγχο των τραπεζών περνάει η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, «Νηρεύς», καθώς η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη συμφωνία αναδιάρθρωσης του δανεισμού, η οποία περιλαμβάνει κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων και έκδοση νέων ομολογιακών δανείων. Η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του «Νηρέα» δεν αποκλείεται να οδηγήσει στη συνέχεια στην απορρόφηση από τον «Νηρέα» της εταιρείας «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες», στα πρότυπα της πρόσφατης απορρόφησης της «Δίας» από τη «Σελόντα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή