Αυξηση 5% για την βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο

Αυξηση 5% για την βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 5% σημείωσε ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Μάρτιο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2014, έναντι μείωσης 4,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2014 προς το 2013.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, η συγκεκριμένη εξέλιξη οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

α. Στη μείωση του δείκτη παραγωγής ορυχείων- λατομείων κατά 12,3%

β. Στην αύξηση του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 8,2%. Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις στην παραγωγή τροφίμων (7,2%), καπνού (56,5%), παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα (20,6%), κατασκευής μεταλλικών προϊόντων (13,2%) και ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων (48,3%).

γ. Στη μείωση του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού κατά 1,7%, και

δ. Στην αύξηση του δείκτη παροχής νερού κατά 5,7%.

Ο μέσος δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου- Μαρτίου 2015 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Μαρτίου 2014, παρουσίασε αύξηση 2,3% έναντι μείωσης 2,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2014 προς το 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή