ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τουριστική επένδυνση άνω των 50 εκατ. ευρώ στην Κέρκυρα

toyristiki-ependynsi-ano-ton-50-ekat-eyro-stin-kerkyra-2082857

Προ των πυλών βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην Κέρκυρα.

Το πράσινο φως για την υλοποίηση της επένδυσης από την εταιρεία KLC III Hellas A.E. δίνει κοινή απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά. Με την εν λόγω απόφαση εγκρίνεται η δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος και των υποστηρικτικών αυτού έργων καθώς και των περιβαλλοντικών όρων σε έκταση σχεδόν 205 στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή Μπενίτσες της Κέρκυρας. Το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα θα έχει συνολική δυναμικότητα 893 κλινών. Αναλυτικά, θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων δυναμικότητας 539 κλινών (με κεντρικό κτίριο 383 κλινών και μπανγκαλόους 156 κλινών), 76 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες που αντιστοιχούν σε 354 κλίνες και κέντρο αναζωογόνησης (spa). Παράλληλα, θα δημιουργηθούν πισίνες, εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα, γήπεδα αθλοπαιδιών, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, εσωτερικό οδικό δίκτυο, εσωτερικά δίκτυα υποδομών, εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και αγωγός διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων στη θάλασσα. Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση υπολογίζεται με συντελεστή 0,20 και ανέρχεται σε 40.992,60 τ.μ. Το επιτρεπόμενο ποσοστό μεταβίβασης ή μακροχρόνιας εκμίσθωσης τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών καθορίζεται σε 30% της συνολικής δομούμενης επιφάνειας του σύνθετου τουριστικού καταλύματος βάσει της νομοθεσίας που ισχύει.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρώτο σύνθετο τουριστικό κατάλυμα που υπογράφει η νέα κυβέρνηση. Επίσης, είναι το πρώτο στην Κέρκυρα και το πρώτο που θα προκύψει στο ξενοδοχειακό του σκέλος από μετατροπή υφιστάμενης μονάδας και δεν κτίζεται από τα θεμέλια. Στη θέση όπου θα δημιουργηθούν οι πολυτελείς ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος λειτουργούσε το ξενοδοχείο San Stefano, το οποίο τα τελευταία χρόνια παραμένει κλειστό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επένδυση θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.