Σύντομα (13/05/15)

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία των ξενοδόχων Θεσσαλονίκης για τα νέα μέτρα

Η αβεβαιότητα για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας όσο δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με τους εταίρους, αλλά και τα φημολογούμενα μέτρα για αυξήσεις φόρων και ΦΠΑ στα καταλύματα και στον τουρισμό, προκαλούν ανησυχία στους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης ότι οποιαδήποτε θετική εικόνα έχει διαμορφωθεί έως τώρα μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο. Οπως αναφέρθηκε στη γενική συνέλευση της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, σημαντικές αγορές όπως η γερμανική έχουν επηρεαστεί από την αβεβαιότητα στην Ελλάδα και έχουν αρχίσει να χάνουν πανελλαδικά τη δυναμική τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του τριμήνου Ιανουαρίου – Μαρτίου, η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει αύξηση στις διανυκτερεύσεις δωματίων (ποσοστό 4,3%), αλλά εξακολουθεί να παραμένει στην προτελευταία θέση αντίστοιχων ευρωπαϊκών προορισμών όσον αφορά τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο. Ο πρόεδρος της Ενωσης, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ανέφερε πως στόχος είναι όχι μόνο η προσέλκυση περισσότερων τουριστών αλλά και η βελτίωση της ποιότητας του προφίλ των επισκεπτών του προορισμού.

Προς αδελφοποίηση τα λιμάνια Ηρακλείου – Γουχάν

Αντιπροσωπεία του δήμου Γουχάν της Κίνας, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουπέι, με πληθυσμό 10 εκατ., επισκέφθηκε χθες τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, στο πλαίσιο του συμφώνου Φιλικών Σχέσεων και Συνεργασιών που υπέγραψαν τον περασμένο Δεκέμβριο η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος της Κίνας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν, μεταξύ άλλων, η πιθανότητα μελλοντικής υπογραφής συμφώνου αδελφοποίησης, ύστερα από σχετική έγκριση του υπ. Εξωτερικών, του λιμανιού του Ηρακλείου με το λιμάνι του Γουχάν, ένα επιχειρηματικό και εμπορικό κέντρο της Κίνας, με δυνατότητα διαχείρισης ετησίως εμπορευματοκιβωτίων 1 εκατ. TEU. Στο πλαίσιο των συζητήσεων, συμφωνήθηκε τα δύο μέρη να προάγουν την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα της βιομηχανίας της κρουαζιέρας, βέλτιστων πρακτικών προώθησης του τουριστικού προϊόντος, καθώς και σε ζητήματα στρατηγικής ανάπτυξης και διαχείρισης της εμπορικής διακίνησης κοντέινερ. Στη συνάντηση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Γιάννης Μπρας, έκανε παρουσίαση των εγκαταστάσεων του λιμανιού, των μεγεθών και των δυνατοτήτων του.

Από την Πέμπτη 18 έως και την Κυριακή 21 Ιουνίου, διοργανώνονται από τον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος, στο Μπογάζι των Σπετσών, οι Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες Spetses Classic Yacht Regatta 2015. Με αφορμή τους Αγώνες, ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, αναφέρθηκε στην πορεία των πέντε ετών της διοργάνωσης, η οποία πλέον έχει ενταχθεί στο διεθνές καλεντάρι των Αγώνων της Μεσογείου, προσελκύοντας στη χώρα μας μοναδικά σκάφη. Να σημειωθεί ότι στο ναυταθλητικό πρόγραμμα του Spetses Classic Yacht Regatta 2015 έχει προστεθεί και το Σιρκουί Κλασικών και Παραδοσιακών Σκαφών Ελλάδος (Hellenic Classic & Traditional Boat Circuit), το οποίο θα ξεκινήσει από την Κέρκυρα και με ενδιάμεσο σταθμό τις Σπέτσες θα καταλήξει, στις 25 έως 27 Ιουνίου, στη Σύρο.

Αύξηση τζίρου για την Alpha Trust ΑΕΔΑΚ

Ξεπέρασε το 25% το ποσοστό που κατέχει η Alpha Trust ΑΕΔΑΚ στην, επίσης, εισηγμένη Alpha Trust Ανδρομέδα, όπως ενημέρωσε χθες το Χρηματιστήριο η εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων. Η Alpha Trust ΑΕΔΑΚ, το 2014, εμφάνισε κύκλο εργασιών του ομίλου, ύψους 6,60 εκατ. ευρώ, έναντι 6,48 εκατ. κατά το 2013, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 1,8%, κυρίως λόγω διεύρυνσης των πηγών εσόδων. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων του ομίλου έφτασαν τα 1,65 εκατ. ευρώ έναντι 3,67 εκατ. το 2013. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της εταιρείας ανήλθαν πέρυσι σε 0,92 εκατ. έναντι ζημιών 0,06 εκατ. το 2013.

Δωρεάν σεμινάρια μεσσηνιακής γαστρονομίας για επαγγελματίες

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας διοργανώνουν τα δωρεάν σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας για τους επαγγελματίες της εστίασης. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Navarino Dunes, στην Costa Navarino, στις 20, 21 και 22 Μαΐου, και έχουν στόχο την ανάδειξη και καθιέρωση της μεσσηνιακής κουζίνας και την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων. Το πρόγραμμα του τριήμερου σεμιναρίου περιλαμβάνει την εκπαίδευση τουλάχιστον 150 επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε έξι ομάδες, ενώ το κάθε σεμινάριο θα διαρκεί τρεισήμισι ώρες ανά ομάδα και περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο, καθώς επίσης και γευσιγνωσία. Τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες μάγειρες, σεφ, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή