Το Χ.Α. δεν κράτησε τα ενδοσυνεδριακά κέρδη

Το Χ.Α. δεν κράτησε τα ενδοσυνεδριακά κέρδη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανευρη και χωρίς κατεύθυνση η χθεσινή συνεδρίαση στο χρηματιστήριο. Η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης με τους θεσμούς και το θέμα της ρευστότητας στη χώρα μας κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή και έχουν επισκιάσει κάθε εξέλιξη στην οικονομία.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη Ρίγα της Λεττονίας, όπου στις 21 Μαΐου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης. Οπως εξάλλου έχει δηλώσει και ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, τα ταμειακά διαθέσιμα διαρκούν μέχρι το τέλος Μαΐου. Στη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης δεν συγκράτησε τα ενδοσυνεδριακά κέρδη του, που έφθασαν μέχρι και το +1,92%, στις 845,02 μονάδες. Ωστόσο, το τελευταίο εικοσάλεπτο των δημοπρασιών οι πωλητές προσέτρεξαν να κατοχυρώσουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη τους. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με ανεπαίσθητες απώλειες 0,03% και υποχώρησε στις 828,87 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 94,285 εκατ. ευρώ και η κεφαλαιοποίηση της αγοράς διαμορφώθηκε στα 49,352 δισ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,40%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,27%. Στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις των κρατικών τίτλων παρέμειναν σε απαγορευτικά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμάνθηκε στο 10,40%, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 14,30% και η απόδοση του 3ετούς ομολόγου ανήλθε στο 20,10%.

Το spread, η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών 10ετών και γερμανικών ομολόγων, διαμορφώθηκε στις 994 μονάδες βάσης. Στα ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας διαμορφώθηκε στο 2,34%, της Ισπανίας στο 1,77% και της Ιταλίας στο 1,81%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή