Ανακάμπτουν οι θερινές κρατήσεις στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Ανακάμπτουν οι θερινές κρατήσεις στον Αστέρα Βουλιαγμένης

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θετικό έδαφος έχουν περάσει οι κρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο στα ξενοδοχεία του Αστέρα Βουλιαγμένης ανέφερε η διοίκηση της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετοχών της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος.

Η τάση αυτή όπως εξήγησε η διοίκηση καταγράφεται παρά το γεγονός ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2014 τα συστήματα των ξενοδοχείων δεν δέχονταν κρατήσεις για τη φετινή σεζόν σε αναμονή ολοκλήρωσης της συναλλαγής πώλησης της εταιρείας. Επίσης, η διοίκηση της Αστήρ ενημέρωσε τους μετόχους για τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας, του ΤΑΙΠΕΔ και του επενδυτικού ομίλου της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, πλειοδότη στον διαγωνισμό πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η εμπλοκή που προέκυψε στη διαδικασία μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με τις επιτρεπόμενες χρήσεις αξιοποίησης του τουριστικού συγκροτήματος. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι αναζητούνται εναλλακτικοί τρόποι αξιοποίησης του συγκροτήματος χωρίς να γίνει μείωση στο τίμημα που έχει προσφερθεί από τον επενδυτικό όμιλο. Πάντως, η διοίκηση ενημέρωσε ότι έχει ματαιωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας η οποία είχε αποφασισθεί στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης των μετόχων τον Νοέμβριο του 2014 ως προαπαιτούμενη διαδικασία για την ολοκλήρωση της συναλλαγής πώλησης του συγκροτήματος.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στη βελτίωση που σημείωσαν τα οικονομικά αποτελέσματα της ξενοδοχειακής εταιρείας την τελευταία τριετία. Το 2014 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 30,9 εκατ. ευρώ έναντι 26,9 εκατ. ευρώ το 2013 παρουσιάζοντας αύξηση κατά περίπου 14%. Τα καθαρά αποτελέσματα μετά φόρους του ομίλου ανήλθαν σε ζημία 4 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 6,5 εκατ. ευρώ το 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή