Αύξηση 1,7% στα έσοδα για την Coca-Cola HBC

Αύξηση 1,7% στα έσοδα για την Coca-Cola HBC

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αύξηση του όγκου πωλήσεων και των καθαρών εσόδων έκλεισε το α΄ τρίμηνο του 2015 η Coca-Cola HBC AG, εξέλιξη στην οποία συνέβαλε και το πρώιμο Πάσχα των Καθολικών. Τα αποτελέσματα κρίνονται ικανοποιητικά από τη διοίκηση του ομίλου, αν και φυσικά διατηρεί την ανησυχία της για τη συνέχεια του έτους, αφενός λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί σε αρκετές από τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται και αφετέρου λόγω του αστάθμητου παράγοντα των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε ο όμιλος, ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 7,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, στα 439 εκατ. κιβώτια από 409 εκατ. κιβώτια πέρυσι. Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 1,353 δισ. από 1,331 δισ. το α΄ τρίμηνο του 2014, καταγράφοντας αύξηση 1,7%. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο υποχώρησαν κατά 5,2%.

Στην ελληνική αγορά ο όγκος πωλήσεων διατήρησε την ανοδική του πορεία, καταγράφοντας αύξηση κατά χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό, ενισχύοντας τις ήδη θετικές επιδόσεις του αντίστοιχου τριμήνου πέρυσι. Η εταιρεία αναφέρει ότι παραμένει συγκρατημένη για την πορεία των αποτελεσμάτων στην Ελλάδα, καθώς, όπως τονίζει, η προσδοκία για αύξηση του ΑΕΠ μέσα στο 2015 επισκιάζεται από ένα δύσκολο πολιτικοοικονομικό περιβάλλον. Πρόσφατα, πάντως, ο όμιλος ανανέωσε για άλλα δέκα χρόνια όλες τις συμφωνίες που έχει με την Coca-Cola Company για την εμφιάλωση των προϊόντων της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή