«Αλμα» 20 θέσεων της Αθήνας στη διοργάνωση συνεδρίων το 2014

«Αλμα» 20 θέσεων της Αθήνας στη διοργάνωση συνεδρίων το 2014

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαοκτώ θέσεις υψηλότερα βρέθηκε η Ελλάδα και είκοσι θέσεις η Αθήνα για το 2014 στην παγκόσμια κατάταξη διοργάνωσης συνεδρίων, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Διεθνούς Συνδέσμου Συνεδρίων (International Congress & Convention Association). Ειδικότερα, η Αθήνα κατατάχθηκε πέρυσι στην 27η θέση με τη διοργάνωση 80 διεθνών συνεδρίων. Η επίδοση της Αθήνας συμπαρέσυρε θετικά και τη συνολική θέση της Ελλάδας, που με 148 διεθνή συνέδρια ανέβηκε στην 20ή θέση από την 38η θέση το 2013. Τα συμπεράσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν αναλυτικά στο πλαίσιο της παγκόσμιας έκθεσης για ταξίδια κινήτρων συναντήσεων και εκδηλώσεων ΙΜΕΧ 2015 στη Φρανκφούρτη, η οποία ανοίγει σήμερα τις πύλες της και θα διαρκέσει έως τις 21 Μαΐου. Την έκθεση επισκέπτεται o δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών, προκειμένου να συμμετάσχει σήμερα στο πάνελ του Φόρουμ Πολιτικών που διοργανώνεται στο πλαίσιο της IMEX 2015.

Η έκθεση προσελκύει επιχειρηματίες και στελέχη από τον χώρο του συνεδριακού τουρισμού από 150 χώρες. Κατά την εναρκτήρια τελετή της έκθεσης, κύριος ομιλητής θα είναι ο κ. Bill Mc Dermott, διευθύνων σύμβουλος της SAP, εκ των μεγαλυτέρων εταιρειών επιχειρηματικού λογισμικού στον κόσμο.

Στο Φόρουμ Πολιτικών θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι κυβερνήσεων και τοπικών φορέων οι οποίοι έχουν συνδράμει με το έργο τους στη στήριξη της συνεδριακής αγοράς. Τη πρώτη θέση σε επίπεδο διοργάνωσης διεθνών συνεδρίων και συναντήσεων στη λίστα των πόλεων για το 2014 κατέλαβε το Παρίσι με 214 εκδηλώσεις. Τη πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Βιέννη (212), η Μαδρίτη (200), το Βερολίνο (193) και η Βαρκελώνη (182). Στη λίστα των χωρών, την πρώτη θέση κατέλαβαν οι ΗΠΑ με 831 συνέδρια και συναντήσεις και ακολούθησαν η Γερμανία (659), η Ισπανία (578), η Βρετανία (543) και η Γαλλία (533).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή