Σύντομα (19/05/15)

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Πειραιά το «έξυπνο» Quantum of the Seas

Το πιο «έξυπνο» κρουαζιερόπλοιο κι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, στο οποίο έχουν αξιοποιηθεί πρωτοπόρες τεχνολογίες για την ψυχαγωγία και την εξυπηρέτηση των επιβατών, ήρθε για πρώτη φορά, χθες, στην Ελλάδα προσεγγίζοντας το λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για το Quantum of the Seas, της εταιρείας Royal Caribbean International, το οποίο αυτή την περίοδο πραγματοποιεί τη διαδρομή Βαρκελώνη – Ντουμπάι. Καινοτομίες και υπηρεσίες που παρέχει το κρουαζιερόπλοιο εν πλω είναι, μεταξύ άλλων, οι πρώτοι μπαρτέντερ ρομπότ παγκοσμίως, ένας εξομοιωτής ελεύθερης πτώσης και μία κάψουλα-παρατηρητήριο, η οποία ανεβαίνει αργά στον αέρα σε ύψος 300 ποδιών, προκειμένου οι επισκέπτες να απολαύσουν τη θέα. Με αφορμή την επίσκεψη του Quantum of the Seas στη χώρα μας, ο Ανδρέας Στυλιανόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Navigator Travel, διεθνούς αντιπροσώπου της Royal Caribbean, ανέφερε για το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο ότι «δεν αλλάζει απλώς την αντίληψη για την κρουαζιέρα, αλλά μεταμορφώνει τις διακοπές των σημερινών ταξιδιωτών».

Μείωση κερδοφορίας 15% για την ΕΧΑΕ το α΄ τρίμηνο

Υστέρηση κατά 15% παρουσίασαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους της ΕΧΑΕ, το φετινό α΄ τρίμηνο, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Πιο συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 4,1 εκατ. έναντι 4,8 εκατ. το α΄ τρίμηνο 2014. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 10,1 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο 2015 έναντι 10,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, ενώ μετά την αφαίρεση του πόρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τα συνολικά ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν στα 9,6 εκατ. ευρώ έναντι 9,9 εκατ. ευρώ του α΄ τριμήνου 2014. Οπως υπογραμμίζεται σε χθεσινή ανακοίνωση της ΕΧΑΕ: «Παρά την αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας στις αγορές αξιών και παραγώγων το α΄ τρίμηνο του 2015, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, τα συνολικά ενοποιημένα έσοδα είναι μειωμένα κυρίως λόγω του μειωμένου σε σχέση με πέρυσι αριθμού εταιρικών γεγονότων από εισηγμένες εταιρείες (αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, νέες εισαγωγές κ.λπ.) και της μείωσης της κεφαλαιοποίησής τους λόγω της πτώσης των τιμών». Συγκεκριμένα, το α’ τρίμηνο του 2015 η μέση κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε κατά 32% συγκρινόμενη με το α΄ τρίμηνο του 2014 (48,8 δισ. έναντι 72,1 δισ.).

Μετά την αλυσίδα «Θανόπουλος», μία ακόμη εταιρεία του κλάδου των σούπερ μάρκετ εισέρχεται στην κατηγορία της διάθεσης συμπληρωμάτων διατροφής. Πρόκειται για την αλυσίδα «Μy Market», μέλος του ομίλου Metro (συμφερόντων Παντελιάδη). Στα καταστήματα διατίθενται 65 κωδικοί φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής μιας συγκεκριμένης γαλλικής μάρκας και βρίσκονται σε όλα τα σημεία πώλησης της αλυσίδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συμπληρώματα διατροφής, οι βιταμίνες, καθώς και το γάλα πρώτης βρεφικής ηλικίας (για βρέφη δηλαδή έως έξι μηνών) είναι τα μοναδικά προϊόντα των οποίων έχει επιτραπεί η διάθεση και η εμπορία και σε άλλα καταστήματα (εν προκειμένω και σε σούπερ μάρκετ) πλην των φαρμακείων.

Εθνική στρατηγική για εξωστρέφεια

Στη συνάντηση που είχε χθες η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) με τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, Γ. Τσίπρα, συζητήθηκε η εθνική στρατηγική για την εξωστρέφεια. Στη συνάντηση αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στους εξαγωγείς και στο υπουργείο Εξωτερικών για την άμεση καταγραφή προκλήσεων και εμποδίων ή αντικινήτρων εξωτερικού εμπορίου στις διμερείς εμπορικές σχέσεις με χώρες που εμφανίζουν ιδιαίτερη δυναμική και προοπτική για τις ελληνικές εξαγωγές και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας.

Συνεχής ανάπτυξη στο δίκτυο υγείας από την Interamerican

Εξελίσσοντας την πολιτική της στην κατεύθυνση της ολοκληρωμένης, κάθετης διαχείρισης της υγείας των πελατών της σε όλες τις φάσεις των αναγκών τους, η Interamerican συνεχίζει να αναπτύσσει το δίκτυο υγείας της εταιρείας σε όλη την επικράτεια, πυκνώνοντας την παρουσία της στην Αττική και στην περιφέρεια με νέες συνεργασίες. Η εταιρεία πρόσθεσε στο δίκτυό της νέους συνεργαζόμενους ιατρούς και εργαστήρια, ενώ κατά το 2015 συνδέθηκαν η κλινική Mediterraneo στη Γλυφάδα και η παιδιατρική κλινική ΙΑΣΩ στο Μαρούσι. Σήμερα, το δίκτυο υγείας της εταιρείας αριθμεί 1.400 ιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Τα συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα ανέρχονται σε 256, ενώ το δίκτυο προασφαλιστικού ελέγχου της εταιρείας απαρτίζουν 133 ιατροί και 68 εργαστήρια. Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο MobileMEDI για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, σε ευθυγράμμιση με τη στρατηγική συνολικής ψηφιακής λειτουργίας της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή