Η WIND φέρνει άλλον αέρα στο τρέξιμο

Η WIND φέρνει άλλον αέρα στο τρέξιμο

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • Εντυπωσιακή αύξηση δρομέων και διοργανώσεων αγώνων δρόμου ετησίως.
  • Περισσότερα από 387.000€ σε ΜΚΟ στο πλαίσιο της χορηγικής της παρουσίας έχει προσφέρει η WIND από το 2011 σε όλη την Ελλάδα.

Η WIND, αρχής γενομένης το 2011, έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη διοργάνωση αγώνων δρόμου σε όλη την Ελλάδα, την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος, τη στήριξη αθλητών, αλλά και το συνδυασμό του αθλητισμού με ενέργειες κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Μέχρι το 2011 ο βασικός αγώνας δρόμου κάθε χρόνο ήταν ο Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Χάρη στη χορηγική παρουσία της WIND το δρομικό ημερολόγιο σήμερα είναι γεμάτο όλο τον χρόνο με αγώνες δρόμου, πλέον σε όλη την Ελλάδα, ενώ εντυπωσιακή είναι και η αύξηση δρομέων, όλων των ηλικιών. Πιο συγκεκριμένα:

Το 2010 στον Μαραθώνιο της Αθήνας συμμετείχαν συνολικά 11.000 δρομείς, ενώ το 2014 οι συμμετοχές άγγιξαν τις 35.000, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 69%. Το 2012 προστέθηκε ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, στον οποίο σήμερα συμμετέχουν 12.000 δρομείς, αυξημένοι κατά 75% σε σχέση με τη χρονιά που ξεκίνησε. Το 2013 ξεκίνησε η διεξαγωγή του RUN GREECE, των αγώνων δρόμου 5χλμ. και 10 χλμ σε έξι πόλεις της Ελλάδας, στους οποίους η WIND έχει προσδώσει ένα έντονο κοινωνικό αποτύπωμα με την προσφορά χρημάτων σε τοπικούς φορείς αλληλεγγύης. Συνολικά, από το 2013 έως και σήμερα 56.000 δρομείς έχουν τρέξει με τα χρώματα της WIND, συμβάλλοντας παράλληλα στην προσφορά του ποσού που ξεπερνά τις 68.000€ σε δεκάδες φιλανθρωπικούς οργανισμούς, χαρίζοντας απλόχερα, χαμόγελα σε συνανθρώπους μας που το χρειάζονται περισσότερο.

Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα νούμερα για την Θεσσαλονίκη, την πόλη απ’ όπου ξεκίνησε η σχέση της WIND με το τρέξιμο. Οι συμμετοχές στον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» το 2015 έφτασαν τις 20.000 από τις 2500 το 2010. Ενώ για πρώτη φορά το 2012 πραγματοποιήθηκε ο νυχτερινός Ημιμαραθώνιος, στον οποίο πέρσι τερμάτισαν περισσότεροι από 7.500 Θεσσαλονικείς αλλά και δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα.

Συνολικά, κάθε χρόνο η WIND στηρίζει και συμμετέχει σε 20 αγώνες δρόμου, γεγονός που κατά μέσο όρο «μεταφράζεται» σε έναν αγώνα το μήνα, δίνοντας ένα ηχηρό μηνύματα υπέρ της άθλησης, της υγείας, της επιμονής, της ευγενούς άμιλλας, της επίτευξης στόχων, της προσπάθειας και της αλληλεγγύης απέναντι σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.  

Στο πλαίσιο αυτό, από το 2011 έως σήμερα, περισσότεροι από 18.300 δρομείς έχουν τρέξει με τα χρώματα της WIND, συμβάλλοντας στη στήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών και κοινωνικών φορέων, στους οποίους έχουν προσφερθεί παραπάνω από 380.000 €.

Επιπλέον, η WIND Running Team συμμετέχει ενεργά στους αγώνες με εργαζόμενους, συνεργάτες και φίλους της εταιρείας ενώ 45 προσφιλή σε όλους μας πρόσωπα, έχουν τρέξει ως πρεσβευτές της ομάδας, για καλό σκοπό.

Λίγα λόγια σχετικά με την προσπάθεια του τριαθλητή  Λευτέρη Παρασκευά:

Η WIND, στηρίζει την «υπερπροσπάθεια» του τριαθλητή Λευτέρη Παρασκευά, στην πιο ακραία, υπερμαραθώνια διαδρομή τριάθλου στον κόσμο για καλό σκοπό.

Ο Λευτέρης Παρασκευάς εγκαινίασε πρόσφατα τη μεγάλη φιλανθρωπική καμπάνια «The Extra Mile – Ξεπερνώντας τα Όρια Για Τα Παιδιά», μέσω μιας σειράς μεγάλων δοκιμασιών, η οποία θα κορυφωθεί με το πιο απαιτητικό τρίαθλο του πλανήτη: το Enduroman, Arch to Arc.

Τον Ιούλιο του 2015, με σημείο εκκίνησης την Μαρμάρινη Αψίδα του Λονδίνου (Marble Arch), ο Λευτέρης θα επιχειρήσει να τρέξει 140 χιλιόμετρα από το Λονδίνο έως το Ντόβερ, να κολυμπήσει 33,8 χιλιόμετρα διασχίζοντας το στενό της Μάγχης ως το Καλέ στις ακτές της Γαλλίας και να κάνει ποδήλατο για 289,7 χιλιόμετρα μέχρι το τερματισμό στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι (L’Arc de Triumph)!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μόνο 18 αθλητές παγκοσμίως έχουν τερματίσει τη συνολική απόσταση των 463,5 χιλιομέτρων αυτού του αγώνα και ο Λευτέρης έχει σαν στόχο, όχι μόνο να τερματίσει, αλλά και να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο είναι 61 ώρες και 27 λεπτά συνεχούς αγώνα!  

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του αυτής, ο Λευτέρης έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων, μέσω της διαδικτυακής crowd-funding πλατφόρμας  https://www.ammado.com/community/154459 για τον σύλλογο ατόμων με κινητικά προβλήματα «ΠΕΡΠΑΤΩ»

Η WIND στέκεται στο πλευρό του Λευτέρη, ο οποίος φιλοδοξεί με τον τρόπο αυτό, να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τους συνανθρώπους του να συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή