Σύντομα (20/05/15)

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΒΑΛ: 15 εκατ. στην αύξηση κεφαλαίου της ETEM Bulgaria

Με κεφάλαια, ύψους 15 εκατ. ευρώ, θα συμμετάσχει η ΕΛΒΑΛ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της ΕΤΕΜ Bulgaria, με έδρα τη Σόφια. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης, από τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου δεν θα υπάρξει ουσιώδης επίδραση επί των ταμειακών ροών της ΕΛΒΑΛ, δεδομένου ότι η εν λόγω αύξηση θα χρηματοδοτήσει κυρίως ενδοομιλικές συναλλαγές και θα πραγματοποιηθεί σταδιακά εντός του επόμενου τριμήνου. Για την τρέχουσα τριετία 2015-2018, η ΕΛΒΑΛ έχει προγραμματίσει τις εξής νέες επενδύσεις: α) στις εγκαταστάσεις των Οινοφύτων, ύψους 68 εκατ. ευρώ (αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας από τους 250.000 στους 290.000 τόνους), β) στη θυγατρική Bridgnorth Aluminion στη Μεγάλη Βρετανία (διπλασιασμός παραγωγικής δυναμικότητας στις ταινίες λιθογραφίας), γ) και στην ΕΤΕΜ Βουλγαρίας με τη συμμετοχή της στην αύξηση κεφαλαίου, όπως προαναφέραμε, με 15 εκατ. ευρώ. Το 2014, ο Ομιλος ΕΛBΑΛ σημείωσε κύκλο εργασιών 1,06 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 17 εκατ. ευρώ.

«Πράσινο φως» στον ΟΠΑΠ για το Ιπποδρομιακό Στοίχημα

«Πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ΟΠΑΠ-ΤΑΙΠΕΔ για το Ιπποδρομιακό Στοίχημα «άναψε» η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμ. 611/2015 ομόφωνη απόφασή του Τμήματός της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί του δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής του αμοιβαίου Ιπποδρομιακού Στοιχήματος στην Ελλάδα από την εταιρεία με την επωνυμία ΟΠΑΠ Α.Ε. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, όσον αφορά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πλήρους διερεύνησης της συγκέντρωσης, «η Επιτροπή έκρινε ότι, παρότι αυτή εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, ωστόσο, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά». Με την απόφαση αυτή υλοποιείται η πρώτη προαίρεση για τη σχετική άδεια από τον ΟΠΑΠ. Μένει η δεύτερη και πιο σημαντική, εκείνη της έγκρισης της 20ετούς σύμβασης παραχώρησης του σχετικού δικαιώματος, από την ελληνική Βουλή.

Τους δέκα κορυφαίους προορισμούς που επιλέγουν οι Ελληνες για την ημέρα του Αγίου Πνεύματος δημοσιοποίησε, χθες, η Τrivago. Πρώτος προορισμός είναι η Μύκονος και ακολουθούν το Ναύπλιο, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Ρώμη, οι Σπέτσες, η Κωνσταντινούπολη, η Πάργα, το Αγκίστρι και η Πάφος. Τα στοιχεία βασίζονται σε έρευνα που διεξήγαγε η Trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 19ης Μαΐου για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 29ης Μαΐου και 1ης Ιουνίου, με ελάχιστη διαμονή δύο διανυκτερεύσεων. Κατά την περσινή κατάταξη για την ίδια περίοδο, στην πρώτη δεκάδα των δημοφιλών προορισμών βρέθηκαν μόνο ελληνικές περιοχές. Τις πρώτες θέσεις είχαν καταλάβει η Μύκονος, το Ναύπλιο, το Καμάρι, το Ημεροβίγλι και η Πάργα.

Συνεργασία Praktiker με Αθ. Στρωματοποιία

Στρώματα για λογαριασμό της Praktiker θα παράγει η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΒΕΕ (γνωστή περισσότερο από τα σήματα Media Strom και Stromatex). Η σειρά στρωμάτων της Praktiker θα περιλαμβάνει πέντε νέους τύπους στρωμάτων και θα διατίθενται με δέκα χρόνια εγγύηση. Η πλήρης γκάμα είναι διαθέσιμη και για παραγγελία μέσω Διαδικτύου στο www.praktiker.gr ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δοκιμάζουν τα στρώματα σε ένα από τα 14 καταστήματα Praktiker σε όλη την Ελλάδα. Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΒΕΕ είναι μία 100% ελληνική εταιρεία, που ξεκίνησε την πορεία της το 1967 και βρίσκεται στην 1η θέση του κλάδου.

2ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων στην Πιερία

Με τη συμμετοχή, συνολικά, 10 γερμανικών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και δύο πολύ ισχυρών εκπροσώπων του γερμανικού λιανεμπορίου, την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Globus και την Εurogroup S.A., θυγατρική της εταιρείας Rewe, πραγματοποιείται από σήμερα και έως την Παρασκευή 22 Μαΐου, στην Πιερία, στο ξενοδοχείο Cavo Olympo Luxury Resort & Spa, το 2ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων. Το φόρουμ διοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Basf Ελλάς ΑΒΕΕ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 22 Μαΐου, το γκρουπ των Γερμανών θα επισκεφθεί, υπό τη συνοδεία του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, τις μονάδες παραγωγής των εταιρειών Ζευς Ακτινίδια και Κωνσταντόπουλος Α.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή