Εργατοϋπάλληλοι μετάλλου κατά Λαφαζάνη και Τόλιου

Εργατοϋπάλληλοι μετάλλου κατά Λαφαζάνη και Τόλιου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «παρελκυστική πρακτική» στο θέμα της «διακοψιμότητας» κατηγορεί το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), θυμίζοντας στον αρμόδιο υπουργό τις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για εξασφάλιση «φθηνού ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά και στις χαλυβουργίες».

Η ΠΟΕΜ συμμετέχει στην αρμόδια Επιτροπή που συστήθηκε στο ΠΑΠΕΝ με εντολή του υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπό τον γ.γ. Γ. Τόλιο, με αντικείμενο την υποβολή προτάσεων για τη μείωση του κόστους ενέργειας στην ενεργοβόρο βιομηχανία, με πρώτο μέτρο διερεύνησης την εφαρμογή της «διακοψιμότητας» που έμεινε στα συρτάρια της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας. Στην επιστολή της προς τον κ. Λαφαζάνη, η ΠΟΕΜ αναφέρει ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής δημιουργήθηκε η εντύπωση της «παρελκυστικής τακτικής». «Αυτό θα έχει, κατά τη γνώμη μας, καταστροφικές συνέπειες στον κλάδο μας, στην απασχόληση, στην ανάπτυξη, στις εξαγωγές, στην ίδια την προοπτική της χώρας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Χαμηλούς τόνους, πάντως, για το θέμα διατηρεί η ενεργοβόρος βιομηχανία, η οποία απέδιδε την αντίδραση της ΠΟΕΜ στις ανησυχίες που δημιούργησαν οι αντιδράσεις των ΑΠΕ στη διακοψιμότητα, οι οποίες καλούνται να τη χρηματοδοτήσουν. Στελέχη της ΕΒΙΚΕΝ τόνιζαν χθες ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το υπουργείο όσον αφορά τον στόχο της μείωσης του ενεργειακού κόστους. Αναφέρουν, επίσης, ότι η «διακοψιμότητα» είναι ένα από τα μέτρα που εξετάζει η Επιτροπή και το οποίο μπορεί να περιορίσει το κόστος ρεύματος, όχι όμως το μοναδικό, επισημαίνοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει τη βιομηχανία είναι η μείωση του τελικού κόστους ρεύματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή