Νέα προγράμματα εθελουσίας σε ΟΤΕ – Cosmote

Νέα προγράμματα εθελουσίας σε ΟΤΕ – Cosmote

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα προγράμματα oικειοθελούς αποχώρησης παρουσίασε ο όμιλος ΟΤΕ. Τα προγράμματα αφορούν τόσο εργαζομένους στη μητρική εταιρεία όσο και στις άλλες εταιρείες του ομίλου, με στόχο την περικοπή περίπου 1.000 θέσεων εργασίας στον όμιλο.

Ειδικότερα, ο ΟΤΕ θα προσφέρει περίπου 85 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποχωρήσουν περίπου 700 εργαζόμενοι της μητρικής εταιρείας. Πρόκειται για εργαζομένους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και σε όσους συμμετάσχουν στα προγράμματα θα τους χορηγηθεί οικονομικό κίνητρο, με στόχο την αναπλήρωση μεγάλου μέρους των σημερινών καθαρών αποδοχών τους (60% έως 90%), μέχρι την άμεση λήψη σύνταξης. Επίσης, καθένας από αυτούς θα λάβει ένα πακέτο αποζημίωσης μέχρι 11 χιλ. ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί επιπλέον της προβλεπόμενης αποζημίωσης. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, η επιπλέον (μεικτή) αποζημίωση θα είναι ίση με το κόστος της αναγνώρισης του συνολικού χρόνου στρατιωτικής θητείας. Σημειώνεται ότι, όπως στις άλλες εθελούσιες εξόδους, οι εκτιμώμενες συνολικές εισφορές εργοδότη και εργαζομένου για την αυτασφάλιση των εργαζομένων θα καταβληθούν απευθείας από τον ΟΤΕ στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο ΟΤΕ, ακόμη, σχεδιάζει ειδικά προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης βάσει των ετών υπηρεσίας για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων ΟΤΕ, όπως προσωπικό σε διοικητικές υπηρεσίες, καταστήματα, call centers κ.λπ., που δεν είναι κοντά στη συνταξιοδότηση, καθώς και για εργαζομένους της Cosmote. Εδώ ο ΟΤΕ θα προσφέρει την προβλεπόμενη για το προσωπικό αποζημίωση σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης, καθώς και επιπλέον οικονομικό κίνητρο της τάξης των περίπου 20 σημερινών μεικτών μισθών του εργαζομένου. Εκτιμάται ότι με τα προγράμματα αυτά δύνανται να αποχωρήσουν περίπου 300 εργαζόμενοι.

Τέλος, αναφέρεται ότι όσοι ενταχθούν στα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης θα λάβουν ομαδική ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη και προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή