Σύντομα (26/05/15)

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λειτουργικά κέρδη για Attica Group πρώτη φορά μετά το 2007

Για πρώτη φορά από το 2007, η Attica Group εμφάνισε λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) στο α΄ τρίμηνο έτους. Ειδικότερα, στο φετινό α΄ τρίμηνο, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 2,27 εκατ. έναντι ζημιών 7,23 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Οπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της η θυγατρική του ομίλου MIG, «ο κλάδος της επιβατηγού ναυτιλίας χαρακτηρίζεται από έντονη εποχικότητα και οι τρεις πρώτοι μήνες του έτους παρουσιάζουν τη χαμηλότερη κίνηση από όλα τα άλλα τρίμηνα του έτους». Οι ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν σε 10,87 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 16,64 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα ανωτέρω αποτελέσματα, όπως εξηγεί στην ανακοίνωσή της η Attica Group, επετεύχθησαν εκτελώντας δρομολόγια με ένα πλοίο λιγότερο, αφού το Blue Star Ithaki επωλήθη τον Νοέμβριο του 2014. Στο α΄ τρίμηνο του 2015, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, αυξήθηκε το μέσο μεταφορικό έργο ανά δρομολόγιο σε όλες τις κατηγορίες εσόδων και ιδιαίτερα στα φορτηγά οχήματα, τα οποία είναι και η βασική πηγή εσόδων τους χειμερινούς μήνες.

Ενίσχυση εσόδων και κερδών για τον όμιλο Quest το α΄ 3μηνο

Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 16% σημείωσε ο όμιλος Quest στο α΄ τρίμηνο του 2015. Τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε 82,3 εκατ. ευρώ, έναντι 71,0 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 4,45 εκατ. ευρώ, σχεδόν διπλάσια από πέρυσι, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 0,4 εκατ. ευρώ έναντι 0,9 εκατ. ευρώ, που ήταν στο α΄ τρίμηνο του 2014. Η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει ότι τα έσοδα του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 2,8 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη κατά 0,1 εκατ. ευρώ, λόγω της συμβολής της Cardlink, την οποία ο όμιλος απέκτησε τον Ιανουάριο του 2015. Επίσης, σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα της αντίστοιχης περσινής περιόδου είχαν επιβαρυνθεί με ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα του ψηφισθέντος νόμου στις 30 Μαρτίου 2014, που μείωσε σημαντικά τα έσοδα και τα κέρδη της Quest Energy. Από τις θυγατρικές εταιρείες, θετικά εξελίχθηκαν τα μεγέθη της ACS Courier, της Unisystems και της μητρικής Info-Quest Technologies. Αντίθετα υποχώρησαν τα έσοδα και τα κέρδη της iSquare (αντιπρόσωπος της Apple).

Συνεχίσθηκε για δεύτερη διαδοχικά σεζόν, το επενδυτικό πρόγραμμα με αυτοχρηματοδότηση ανακαίνισης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου Corfu Holiday Palace. Οπως ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία, το πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ, περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, νέα δωμάτια με πισίνα, αναβάθμιση των δωματίων στον έκτο και έβδομο όροφο στο κεντρικό κτίριο, ενώ έγιναν παρεμβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου και στο γυμναστήριο. Eξάλλου, το ξενοδοχείο Creta Maris στην Κρήτη ανακοίνωσε ότι έλαβε από το TripAdvisor βραβείο αριστείας για τις κριτικές που έλαβε από τους ταξιδιώτες. Σύμφωνα με το Tripadvisor, μόνο το 10% των επιχειρήσεων καταφέρνει να λάβει το σχετικό βραβείο.

Αύξηση κύκλου εργασιών 35,7% για τη Logismos

Αύξηση 35,7% του κύκλου εργασιών ανακοίνωσε η εισηγμένη εταιρεία Πληροφορικής Logismos για το α΄ τρίμηνο του έτους, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους έφθασαν σε 103.700 ευρώ, έναντι 13.900 ευρώ στo α’ τρίμηνο του 2014. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 646.500 ευρώ σε σχέση με το 2014 που ήταν 476.400 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 35,7%. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων ανήλθαν σε 327.500 ευρώ σε σχέση με το 2014, που ήταν 247.000 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 32,4%. Τα αποτέλεσμα προ φόρων, το φετινό α΄ τρίμηνο, διαμορφώθηκαν σε 141.200 ευρώ.

Πρόταση Lamda για εξαγορά δανείων της έως 50 εκατ.

Τη μερική αλλαγή χρήσης κεφαλαίων, που αντλήθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Lamda Development. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες, λόγω των σημαντικών ευκαιριών που έχουν δημιουργηθεί στη δευτερογενή αγορά χρέους, η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει το ποσό των 50 εκατ. ευρώ από τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την τελευταία αύξηση κεφαλαίου, προκειμένου να εξαγοράσει δανειακές υποχρεώσεις της, σε τιμή κατώτερη της ονομαστικής αξίας. Υπενθυμίζεται ότι από την τελευταία αύξηση κεφαλαίου αντλήθηκαν συνολικά κεφάλαια 146,1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση, θα προταθεί στους μετόχους της προσεχούς τακτικής γενικής συνέλευσης η αλλαγή του σκοπού χρήσης των κεφαλαίων, ώστε η σχετική κίνηση να είναι σύννομη με τους χρηματιστηριακούς κανόνες. Με την εν λόγω κίνηση, η διοίκηση κρίνει ότι θα βελτιωθούν η χρηματοοικονομική θέση και τα αποτελέσματα της Lamda Development.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή