Frigoglass: 225 εκατ. δολ. από την πώληση του κλάδου υαλουργίας

Frigoglass: 225 εκατ. δολ. από την πώληση του κλάδου υαλουργίας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το τίμημα κρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο πολύ αξιόλογο και ικανοποιητικό καθώς αποτιμά τη δραστηριότητα στο γυαλί 10 φορές τη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) του 2015, σε επίπεδα που δεν συναντά κανείς εύκολα στην Ευρώπη». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Frigoglass Χάρης Δαυίδ μιλώντας στη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων αναφορικά με την πώληση του κλάδου υαλουργίας του ελληνικού ομίλου στην GZI Mauritius Limited.

Η συμφωνία

Σημειώνεται πως η συμφωνία πώλησης περιλαμβάνει τις δραστηριότητες παραγωγής γυάλινων φιαλών στη Νιγηρία και στο Ντουμπάι καθώς και τις συμπληρωματικές δραστηριότητες παραγωγής πλαστικών κιβωτίων και μεταλλικών πωμάτων στη Νιγηρία («Κλάδος Υαλουργίας»).

Το καθαρό τίμημα που θα λάβει η Frigoglass από την πώληση του κλάδου υαλουργίας συμφωνήθηκε στα 225 εκατ. δολάρια (200 εκατ. ευρώ σε τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), αυτό μεταφράζεται σε αξία επιχείρησης της τάξης των 403 εκατ. δολαρίων (358 εκατ. ευρώ σε τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) για το 100% του κλάδου υαλουργίας. Τα 200 εκατ. δολάρια του τιμήματος θα είναι πληρωτέα σε μετρητά κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ενώ τα υπολειπόμενα 25 εκατ. δολάρια θα καταβληθούν σε μετρητά σε δύο δόσεις στη διάρκεια των επομένων δύο ετών. Στο πρώτο τρίμηνο του 2015, η Frigoglass ανακοίνωσε ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρους ύψους 3,9 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή