Βελτίωση μεγεθών για τη Lamda Development το πρώτο τρίμηνο

Βελτίωση μεγεθών για τη Lamda Development το πρώτο τρίμηνο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκε η πορεία ανάκαμψης των μεγεθών της Lamda Development κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου τριμήνου, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης βελτίωσης της εικόνας των τριών εμπορικών κέντρων της εισηγμένης. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, η λειτουργική κερδοφορία των τριών κέντρων ενισχύθηκε κατά 5% κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, και ανήλθε σε 10,3 εκατ. ευρώ, έναντι 9,8 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, σε ενοποιημένη βάση, τα κέρδη προ φόρων, τόκων κι αποσβέσεων (EBITDA), χωρίς να υπολογιστούν οι αποτιμήσεις των ακινήτων στην εύλογη αξία, διαμορφώθηκαν σε 8,5 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 7,6% σε σχέση με το περσινό πρώτο τρίμηνο. Σε επίπεδο ομίλου, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,4 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 700.000 ευρώ κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Συνολικά, ο κύκλος εργασιών των εμπορικών κέντρων του ομίλου ενισχύθηκε κατά 7,3%, ενώ η συνολική επισκεψιμότητά τους αυξήθηκε κατά 2%, με τη μέση πληρότητα να διαμορφώνεται σε 98%. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών στο Golden Hall ενισχύθηκε κατά 9%, ενώ η αύξηση των επισκεπτών άγγιξε το 1,6%. Η λειτουργική κερδοφορία του κέντρου αυξήθηκε κατά 6% και ανήλθε σε 3,6 εκατ. ευρώ, έναντι 3,4 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014. Αντίστοιχα, στο The Mall Athens, η λειτουργική κερδοφορία αυξήθηκε κατά 3% σε 3,2 εκατ. ευρώ, ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 5,7% και οι επισκέπτες κατά 1%. Τέλος, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων ενισχύθηκε κατά 8%, ενώ οι επισκέπτες αυξήθηκαν επίσης κατά 4%, ενώ το κέντρο είναι μισθωμένο πλέον σε ποσοστό 100%. Η δε λειτουργική κερδοφορία διαμορφώθηκε σε 3,5 εκατ. ευρώ, ενισχυμένη κατά 6%.

Σημειωτέον ότι τα κτίρια γραφείων συνεισέφεραν στη λειτουργική κερδοφορία του πρώτου τριμήνου συνολικά 400.000 ευρώ, ποσό που παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με το περσινό πρώτο τρίμηνο. Η δε καθαρή αξία του ενεργητικού προ φόρων ανήλθε σε 431,2 εκατ. ευρώ, έναντι 430,7 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2014. Η καθαρή αξία έχει ενισχυθεί με το ποσό των 162 εκατ. ευρώ που προέκυψε από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών που ολοκληρώθηκε τον περσινό Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι, όπως ανακοινώθηκε εντός της εβδομάδας, η Lamda Development πρόκειται να επενδύσει το ποσό των 50 εκατ. ευρώ από τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την τελευταία αύξηση κεφαλαίου, προκειμένου να εξαγοράσει δανειακές υποχρεώσεις της, σε τιμή κατώτερη της ονομαστικής αξίας, αξιοποιώντας έτσι τις σημαντικές ευκαιρίες που έχουν δημιουργηθεί στη δευτερογενή αγορά χρέους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή