On Telecoms: δεκτή η αίτηση για προστασία από τους πιστωτές

On Telecoms: δεκτή η αίτηση για προστασία από τους πιστωτές

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκτή έκανε, χθες, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτηση λήψης προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση της On Telecoms, με την οποία ζητούσε προστασία από τους πιστωτές της. Η αίτηση εξαιρεί μόνον μερίδα εργαζομένων, οι οποίοι είχαν ζητήσει τη συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας μέχρι του ύψους των 800.000 ευρώ έναντι οφειλών της εταιρείας σε περίπου 30 εργαζομένους.

Σύμφωνα με τη διαταγή, αναστέλλεται προσωρινά και μέχρι τη συζήτηση της αίτησης πτώχευσης και «υπό τον όρο συζήτησης κατά την ορισθείσα δικάσιμο κάθε μέτρο ατομικής και συλλογικής εκτέλεσης σε βάρος της αιτούσας, εξαιρουμένων των μέτρων ατομικής εκτέλεσης των εργαζομένων σε αυτήν, οποιασδήποτε φύσεως και αιτίας, για υποχρεώσεις της προς αυτούς».Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση πτώχευσης που έχει καταθέσει η διοίκηση της On Telecoms έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2015.

Νομικοί παράγοντες εκτιμούσαν ότι η εταιρεία δεν θα φτάσει μέχρι τότε και ότι στο μεσοδιάστημα θα βάλει λουκέτο. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εκτιμώνται σε δεκάδες εκατ. ευρώ, εκ των οποίων δύο εκατ. ευρώ αφορούν στο ΙΚΑ, 3 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ και 50 εκατ. ευρώ σε τράπεζες. Οι πελάτες καθημερινά «δραπετεύουν» σε άλλους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, ενώ τα έσοδα περιορίζονται σε ένα σπιράλ ασφυξίας. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία, το 2013, είχε έσοδα μόλις 26 εκατ. ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις της ξεπερνούσαν τα 100 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το σύνολό τους ήταν βραχυπρόθεσμες. Επίσης, έφερε συσσωρευμένες ζημίες της τάξης των 350 εκατ. ευρώ και αρνητική καθαρή θέση 75 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή