Τέλη Ιουνίου ανοίγουν τα πρώτα καταστήματα παιγνιομηχανών του ΟΠΑΠ

Τέλη Ιουνίου ανοίγουν τα πρώτα καταστήματα παιγνιομηχανών του ΟΠΑΠ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε χθες ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζιγκλέρ. O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΠΑΠ, δίνοντας απαντήσεις στους αναλυτές για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου 2015, είπε ότι η Ελληνική Δημοκρατία θα σεβαστεί τα δικαιώματα που έχει αποκτήσει ο ΟΠΑΠ ως επενδυτής στην Ελλάδα. «Εχουμε εμπιστοσύνη στο ελληνικό Δημόσιο ότι θα σεβαστεί τα αποκλειστικά δικαιώματα του ΟΠΑΠ στη βάση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του ΟΠΑΠ και της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και της εθνικής νομοθεσίας», είπε χαρακτηριστικά. «Η Ελληνική Δημοκρατία», πρόσθεσε, «σεβόμενη τα δικαιώματά μας, θα στείλει ένα σαφές θετικό μήνυμα προς τους διεθνείς επενδυτές, και θα ενισχυθούν οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στην προσέλκυση διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος».

Πάντως, ο κ. Ζιγκλέρ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον διαδικτυακό στοιχηματισμό με τους 24 προσωρινά αδειοδοτηθέντες ως σκηνικό… «Μίκυ Μάους». Υπογράμμισε ότι ο οργανισμός διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα για τον στοιχηματισμό μέχρι το 2020. «Η θέση μας για τα αποκλειστικά δικαιώματα στο Διαδίκτυο είναι γνωστή στην κυβέρνηση και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους αρμοδίους για τα δικαιώματά μας, προς πάσα κατεύθυνση».

Αναφορικά με την ανάπτυξη των παιγνιομηχανών (VLTs) ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ ανέφερε ότι τα πρώτα καταστήματα θα ανοίξουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου και μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 θα έχουν λειτουργήσει και τα 660 καταστήματα. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο ΟΠΑΠ έχει παραλάβει ήδη 4.000 παιγνιομηχανές και περίπου 7.500 αιτήσεις για μίσθωση ακινήτων. Σημείωσε ωστόσο ότι η ανάπτυξη του δικτύου είναι πολύπλοκη λόγω του ορίου των 200 μέτρων απόστασης από τα σχολεία που θέτει ο κανονισμός της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων. Πάντως εμφανίσθηκε αισιόδοξος για τον περιορισμό των παράνομων παιγνιομηχανών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή