Διευκρινίσεις από ΔΕΗ για τα ταμειακά διαθέσιμα

Διευκρινίσεις από ΔΕΗ για τα ταμειακά διαθέσιμα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ακύρωσης της κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας της Πτολεμαΐδας, με αφορμή δημοσιεύματα που συνδέουν τη χρηματοδότησή της με την αξιοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων της ΔΕΗ για αγορά εντόκων γραμματίων, επιχειρεί να κατευνάσει η ΔΕΗ. Με χθεσινή ανακοίνωσή της, αναφερόμενη σε δημοσιεύματα σχετικά με τη διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων της εταιρείας, επαναλαμβάνει όσα είχε ανακοινώσει και στις 30 Απριλίου, όταν είχε ανακύψει παρόμοιο θέμα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η τοποθέτηση των ταμειακών της διαθεσίμων γίνεται μέσω ελληνικών εμπορικών τραπεζών και με βάση τις ανταγωνιστικότερες προσφορές, τη διασπορά του κινδύνου και λαμβάνοντας υπόψη τις ταμειακές ροές για την απρόσκοπτη λειτουργία και ανάπτυξη της εταιρείας».

Σε ό,τι αφορά τη σύνδεση του θέματος με τη χρηματοδότηση της μονάδας της Πτολεμαΐδας, επισημαίνει ότι η σύμβαση για την κατασκευή της μονάδας προβλέπει ότι η προκαταβολή των 200 εκατ. ευρώ θα πρέπει να καταβληθεί εντός 10 εργάσιμων ημερών από την έκδοση της οικοδομικής άδειας, η οποία αναμένεται να εκδοθεί το αμέσως προσεχές διάστημα από τον Δήμο Εορδαίας. Καταλήγει, δε, με τη διαβεβαίωση ότι «σε κάθε περίπτωση το ποσό της προκαταβολής είναι απόλυτα διασφαλισμένο».

Στο μεταξύ, με μία ακόμη ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ ενημερώνει τους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν εμπορικές συναλλαγές –όπως υπογραφή νέας Σύμβασης Προμήθειας, διακοπή ρεύματος λόγω μετεγκατάστασης, ρύθμιση οφειλών ή αλλαγές σε στοιχεία λογαριασμού– στην περίοδο πριν από τις 2 Ιουνίου ή μετά τις 5 Ιουνίου, καθώς κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιούνται εργασίες ολοκλήρωσης της εγκατάστασης του νέου μηχανογραφικού συστήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή