Εξειδικευμένη έρευνα: «Εmotional Resilience Index in Business»

Εξειδικευμένη έρευνα: «Εmotional Resilience Index in Business»

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η SARGIA Partners σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Focus Bari διεξάγει εξειδικευμένη έρευνα με τίτλο «Εmotional Resilience Index in Business», για την καταγραφή του τρόπου που διαχειρίζονται σήμερα την κρίση τα στελέχη των επιχειρήσεων. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στο Ετήσιο Σεμινάριο Ηγεσίας της SARGIA Partners, που φέτος θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου στην Αθήνα. Η έρευνα θα αποτυπώνει πώς τα στελέχη επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν το απρόβλεπτο εργασιακό περιβάλλον, τις διαρκείς αλλαγές και τις αυξανόμενες απαιτήσεις στην εποχή της κρίσης της ελληνικής οικονομίας.

Η έρευνα, που για πρώτη φορά διεξάγεται στην Ελλάδα στον επιχειρηματικό κλάδο, διερευνά πώς οι εργαζόμενοι βιώνουν τη σημερινή πραγματικότητα στο χώρο εργασίας και επιχειρεί να ταυτοποιήσει τους τρόπους που χρησιμοποιούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που ανακύπτουν και να διαχειρισθούν το άγχος που έρχεται ως συνέπεια της σημερινής οικονομικής συγκυρίας.

Στην έρευνα θα λάβουν μέρος ανώτατα και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, συμπεριλαμβανομένων CEOs, Γενικών Διευθυντών, Υπεύθυνων Ανθρώπινου Δυναμικού, Πωλήσεων, Marketing και Οικονομικών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν από την κα Ξένια Κούρτογλου, Founder και Managing Partner της Focus Bari, στο πλαίσιο του 4ου Leadership Seminar με θέμα “I Didn’t Sign Up for This!” Το Ετήσιο Σεμινάριο Ηγεσίας αυτή τη χρονιά έρχεται να δώσει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν το σύγχρονο επαγγελματία σε μια εποχή που οι δυσκολίες και οι απροσδόκητες εξελίξεις δημιουργούν ένα ρευστό και κατ’ επέκταση ιδιαιτέρως στρεσογόνο τοπίο για τις επιχειρήσεις, την ηγεσία και τα στελέχη τους. Στόχος του σεμιναρίου είναι να προτείνει στα στελέχη συγκεκριμένες τακτικές που θα τους βοηθήσουν να εξελίξουν τον εαυτό τους, να διαχειριστούν τις αδυναμίες τους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, αντιστρέφοντας μια αρνητική κατάσταση προς όφελός τους και μετατοπίζοντας τα συναισθηματικά εμπόδια.

Επίσημη προσκεκλημένη του Leadership Seminar είναι η διεθνούς κύρους coach και transformational facilitator Σάντρα Κρόου, με εμπειρία 2.300 σεμιναρίων τα τελευταία είκοσι χρόνια σε διεθνείς κυβερνητικούς και εταιρικούς οργανισμούς όπως το FBI, το Εκτελεστικό Γραφείο του Προέδρου της Αμερικής, τη Sony Corp, τη NASA κ.ά. Η κα Κρόου θα αναλύσει τις Στρατηγικές για την Αντιμετώπιση Απροσδόκητων Δυσκολιών σε Δύσκολες Εποχές προσφέροντας πρακτικές και ουσιαστικές λύσεις στα πλέον δύσκολα εργασιακά πλαίσια.

Η κα Ξένια Κούρτογλου δήλωσε: «Για πρώτη φορά διεξάγεται στην Ελλάδα μια έρευνα μεταξύ ηγετών επιχειρήσεων και υψηλόβαθμων στελεχών που εξετάζει σε βάθος το πώς βιώνουν, πώς αντιμετωπίζουν και πώς εξελίσσονται μέσα από την κρίση σαν συνολικές προσωπικότητες, προκειμένου να εξισορροπήσουν στο αβέβαιο εργασιακό περιβάλλον. Η καταγραφή αυτή θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το βαθμό που η κρίση έχει επηρεάσει τον πυρήνα μιας επιχείρησης που είναι ο εργαζόμενος και κατ’επέκταση την ίδια τη λειτουργία της».

Η κα Γεωργία Καρτσάνη, Leadership Coach & CEO της SARGIA Partners, που ηγείται του σεμιναρίου δήλωσε: «Η SARGIA Partners αναζητά πάντα νέους τρόπους και συστήνει εργαλεία προκειμένου να βοηθήσει τον Έλληνα ηγέτη, επιχειρηματία, στέλεχος της ελληνικής αγοράς να επαναπροσδιορίζει τον εαυτό του και το ρόλο του μέσα στην επιχείρηση, με στόχο τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας της, αλλά και την προσωπική του ανάδειξη μέσα σ΄αυτήν. Ο Εmotional Resilience Index in Business θα αποτελέσει το μόνο αξιοποιήσιμο εργαλείο στη χώρα μας για τη συναισθηματική κατάσταση του εργαζομένου, που ενώ επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία μιας επιχείρησης, δεν έχει ποτέ διερευνηθεί ή καταγραφεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή