Σύντομα (28/05/15)

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Anytime ασφάλιση αυτοκινήτου από τα δίκτυα της Interamerican

Τη διάθεση του Anytime, αρχικά για το αυτοκίνητο, στα δίκτυα πωλήσεων ανακοίνωσε η Interamerican, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει σε επόμενες φάσεις τη διάθεση στα δίκτυα συνεργατών και των Anytime Home, Anytime Health Care. Η νέα δυνατότητα αυξάνει την ευελιξία και ενισχύει τη δυναμική των συνεργατών των δικτύων της Interamerican, αναδεικνύοντας τη διαδικτυακή πώληση ως σύγχρονο τρόπο εργασίας και για τους διαμεσολαβούντες. Ταυτόχρονα, καταργεί τα «στεγανά» στους τρόπους διανομής, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή θέση της εταιρείας για την ψηφιακή υποστήριξη των αποκλειστικών ασφαλιστικών συμβούλων και συνεργατών brokers, ενώ το όφελος για τον πελάτη προκύπτει από την ταχύτητα έκδοσης του συμβολαίου και της γενικότερης εξυπηρέτησης, με δεδομένη και τη διατήρηση της προσωπικής σχέσης. Διαδικαστικά, ο συνεργάτης της Interamerican θα μπορεί να εκδώσει σε μόλις δύο λεπτά συμβόλαιο αυτοκινήτου μέσα από την ιστοσελίδα Anytime, ενώ το ασφαλιστήριο και όλα τα απαραίτητα έγγραφα αποστέλλονται άμεσα στο email του πελάτη.

Επιστροφή στα κέρδη για Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Με μείωση πωλήσεων αλλά επιστροφή στην κερδοφορία έκλεισε το 2014 για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 296,2 εκατ. ευρώ, έναντι 314,5 εκατ. ευρώ το 2013, τα προ φόρων κέρδη της ανήλθαν στα 14,03 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 6,4 εκατ. τον προηγούμενο χρόνο, ενώ τα μετά φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 9,7 εκατ. ευρώ από ζημίες 10,9 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το 2014 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ολοκλήρωσε την αναδιοργάνωση της παραγωγικής της διαδικασίας, συγκεντρώνοντας τη μαζική παραγωγή ζύθου στις δύο μονάδες της στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη και δημιουργώντας στις εγκαταστάσεις της Αθήνας μικροζυθοποιία, καθώς και κέντρο διακίνησης για την Κεντρική Ελλάδα και τα νησιά. Κατά την τρέχουσα χρήση, η εταιρεία αποφάσισε να μεταφέρει μέρος οικονομικών υπηρεσιών στο αντίστοιχο κέντρο της μητρικής, στην Κρακοβία. Η εταιρεία, μάλιστα, εκτιμά ότι κάποιοι εργαζόμενοι θα αποχωρήσουν και για τον λόγο αυτό έχει σχηματίσει σχετική πρόβλεψη 1,8 εκατ. ευρώ για αυξημένες παροχές συνταξιοδότησης.

Οι ιδιωτικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων και οι αντίστοιχες χρεώσεις που θα αποφασιστούν, σε συνεργασία με τους ιδιώτες επενδυτές και τους κρατικούς φορείς, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν το νέο δ.σ. του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών. Το νέο δ.σ. που εκλέχθηκε για την προσεχή διετία απαρτίζεται από τους Ντίνο Φραντζεσκάκη πρόεδρο, Αντώνη Ζαχαριουδάκη αντιπρόεδρο, Κώστα Τσοβίλη γ.γ., Γιώργο Αντώναρο ταμία και Μιχάλη Φλεριανό μέλος. Επίσης, το δ.σ. θα ασχοληθεί με το θέμα της ανανέωσης της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, με στόχο τη μείωση των χρεώσεων, ενώ θα θέσει θέμα κατάργησης του απαγορευτικού όρου για 2ο εναλλακτικό αεροδρόμιο σε απόσταση μικρότερη των 100 χλμ.

Στα 8,9 εκατ. οι ζημίες της ΑΝΕΚ

Ζημίες ύψους 8,9 εκατ. ευρώ κατέγραψε ο όμιλος της ΑΝΕΚ, κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου τριμήνου, έναντι ζημιών 12,4 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών υποχώρησε σε 27,2 εκατ. ευρώ, έναντι 29,2 εκατ. ευρώ, καθώς πραγματοποίησε και 6% λιγότερα δρομολόγια, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014. Παράλληλα, η διοίκηση ανακοίνωσε χθες ότι έχει προβεί σε συμφωνία ναύλωσης πλοίου της σε εταιρεία του εξωτερικού κατά τη θερινή περίοδο, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται και η επίτευξη συμφωνίας με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του μακροπρόθεσμου δανεισμού της εισηγμένης.

Τέλος στο αυτοκόλλητο σήμα για τα τουριστικά καταλύματα

Καταργήθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, η διαδικασία έκδοσης και χορήγησης αυτοκόλλητου νόμιμης λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων Ελλάδος, Κωνσταντίνο Μπρεντάνο, η εν λόγω απόφαση προκαλεί παρενέργειες στον κλάδο του, καθώς ήδη από την έναρξη της εφαρμογής της φέτος η Συνομοσπονδία είχε χορηγήσει περί τα 15.000 αυτοκόλλητα σήματα στις επιχειρήσεις. Παράλληλα, ο κ. Μπρεντάνος τονίζει ότι η εν λόγω διαδικασία θα έδινε τη δυνατότητα να περιορισθεί το φαινόμενο των παράνομων καταλυμάτων, καθώς με το πέρας της χορήγησης των αυτοκόλλητων σημάτων, η Συνομοσπονδία θα παρέδιδε στο υπουργείο τις συγκεντρωτικές καταστάσεις με τα νόμιμα καταλύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή