Ενίσχυση πωλήσεων 1,85% για τον ΟΛΘ το πρώτο τρίμηνο

Ενίσχυση πωλήσεων 1,85% για τον ΟΛΘ το πρώτο τρίμηνο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διατηρήθηκε και κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο η ανοδική πορεία των οικονομικών μεγεθών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 1,85% στα 13,07 εκατ. ευρώ, έναντι 12,84 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, χάρις στη σημαντική άνοδο των πωλήσεων στο επιβατικό σκέλος του λιμανιού (34,22%), ενώ άνοδο σημείωσαν επίσης και οι πωλήσεις στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων με 2,62%, αλλά και στη δραστηριότητα των συμβατικών φορτίων (1,39%). Αντιθέτως, μείωση κατά 11,31% σημειώθηκε στον τομέα της εκμετάλλευσης χώρων.

Στο πλαίσιο αυτό, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 4,85 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 4,65% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, όταν και είχαν διαμορφωθεί σε 4,63 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 6,94 εκατ. ευρώ, έναντι 6,38 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2014, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 8,81%.

Συνολικά το πρώτο τρίμηνο διακινήθηκαν 82.737 εμπορευματοκιβώτια, μια άνοδος κατά 7,18% σε ετήσια βάση, ενώ το χύδην φορτίο ενισχύθηκε κατά 8,07%. Στον αντίποδα, μείωση κατά 29,2% σημείωσε η δραστηριότητα του γενικού φορτίου. Η νέα διοίκηση του ΟΛΘ, υπό τον πρόεδρο Ιωάννη Παντή και τον διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Μακρή, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία του λιμανιού και τη διάθεσή της να συνεχίσει να προσθέτει αξία στην εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή