Στα 34,5 εκατ. ευρώ τα κέρδη για τον όμιλο Folli Follie Group

Στα 34,5 εκατ. ευρώ τα κέρδη για τον όμιλο Folli Follie Group

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση της καθαρής κερδοφορίας κατά 9,93% παρουσίασε ο όμιλος Folli Follie Group το α΄ τρίμηνο του 2015 έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Πιο συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 34,5 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2015 έναντι 38,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων της FF Group για το α΄ τρίμηνο του 2015 ανήλθε στο ποσό των 268,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με 228,0 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014 σημειώνοντας αύξηση κατά 17,8%.

Ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου FF Group, σημείωσε: «Ο όμιλός μας ξεκίνησε το 2015 με σημαντική ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών σε όλους τους τομείς και τις αγορές όπου δραστηριοποιείται. Τόσο ο κλάδος των δικών μας brands (Folli Follie και Links of London) όσο και οι κλάδοι της εμπορίας επώνυμων brands καθώς και των πολυκαταστημάτων παρουσίασε ενισχυμένες πωλήσεις και λειτουργική κερδοφορία παρά τις προκλήσεις του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται». Οπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωση ο κ. Κουτσολιούτσος: «Παραμένουμε αισιόδοξοι αναφορικά με τις προοπτικές του ομίλου για το σύνολο του έτους και όλοι μας στον όμιλο καταβάλλουμε εργώδεις προσπάθειες για την επίτευξη των οικονομικών στόχων που έχουμε θέσει. Το περιβάλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιούμαστε χαρακτηρίζεται από μεγάλη μεταβλητότητα και εξακολουθεί να παρουσιάζει ιδιαίτερες προκλήσεις, ενώ παραμένει πολύ ρευστό, ωστόσο διατηρούμε την επαγρύπνησή μας και παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις ούτως ώστε να προσαρμόσουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο ανάλογα».

Ολοι οι επιχειρηματικοί τομείς του ομίλου παρουσίασαν αυξημένη λειτουργική δραστηριότητα. Πιο συγκεκριμένα: α) Ο κύκλος εργασιών του τομέα κόσμημα, ρολόι, αξεσουάρ αυξήθηκε κατά 12,9% και ανήλθε στα 182,9 εκατ. ευρώ. Η λειτουργική κερδοφορία του παραπάνω τομέα ανήλθε στα 57,1 εκατ. ευρώ συγκρινόμενο με τα 50,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014, μια αύξηση της τάξεως του 13,2%. β) Ο κύκλος εργασιών του τομέα των πολυκαταστημάτων αυξήθηκε κατά 18,3% και ανήλθε στα 39,2 εκατ. ευρώ και γ) ο κύκλος εργασιών του τομέα χονδρικής/λιανικής ένδυσης και υπόδησης αυξήθηκε κατά 41,6% και ανήλθε στα 46,5 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή